Rus ‘Ceylan’ı doğuracak

Rus ‘Ceylan’ı doğuracak

access_time28 Mayıs 2014 10:20
Rusya’nın önde gelen otomotiv üreticisi GAZ, yeni nesil Gazelle (Ceylan) ticari aracının da Türkiye’de üretimine başlayacak
Türkiye Distribütörü Mersa Otomotiv’le birlikte yaklaşık 15 milyon euro’ya 2012 yılında Sakarya’da kurulan ve Gazelle Business modellerinin montajını yapan fabrika, yeni nesil Gazelle Next modellerinin de üretimine hazırlanıyor. Gazelle Next’in Avrupa’ya ihracatı için gerekli izinlerin alındığını belirten GAZ yetkililerinden Manfred Eibeck, bu pazar için istenilen araçta 43 farklı güvenlik iyileştirilmesi yapıldığını, 74’ü parçalarla ilgili olmak üzere 113 farklı uluslararası sertifika alındığını, Euro5 normunda motor kullanıldığını kaydetti.

Haziranda başlıyor

GAZ Türkiye Genel Müdürü Cengiz Tiryakioğlu, Gazelle Next için Rusya’dan sevkiyatların başladığını, deneme üretimlerinin de haziran ayının ortalarından itibaren devreye gireceğini söyledi.
Gazelle Next’in Türkiye satışlarına da ağustos ayında başlayacaklarını anlatan Tiryakioğlu, “Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Avrupa ihracatı için, Türkiye’nin üs olması düşünülüyor. Avrupa’yla aramızda vergi olmaması büyük avantaj” dedi. Gazelle Business üretiminin sürdüğünü, son iki ayda Irak, Suriye, Sırbistan, Bosna-Hersek gibi ülkelere de ihraç ettiklerini kaydeden Tiryakioğlu, toplamda 1 milyon 200 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerinin altını çizdi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Torbada otoyol var

"Torba"da otoyol var

access_time04 Ocak 2014 06:04

AK Parti tarafından Meclis'e sunulan model, otoyolların satışını da kapsıyor

Cari açığa böyle önlem gelecek

Cari açığa böyle önlem gelecek

access_time05 Kasım 2013 12:58

BDDK, taşıt kredilerinde yüzde 25 asgari peşinat uygulaması üzerinde çalışıyor...

Chevrolet, MyLink'i yaygınlaştırıyor

Chevrolet, MyLink'i yaygınlaştırıyor

access_time04 Eylül 2013 12:05

Chevrolet'nin MyLink isimli eğlence sistemleri, farklı kullanıcı tiplerine cevap veriyor...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)