Sosyal medyada otomotiv savaşları

Sosyal medyada otomotiv savaşları

access_time30 Mayıs 2013 15:34
Sosyal medyanın her geçen gün önemi artarken, rekabat otomotiv piyasasına da yansıdı
Zaman, bilgi dahil her türlü şeyi hızla tükettiğimiz bir zaman olunca bu ivme tüketicilerin istek ve ihtiyaçlarına da yansıyor. Markaların tüketici isteklerini karşılama konusundaki arayış sürecinde ise dijital platformlar ve özellikle sosyal medya büyük rol oynuyor. Ne de olsa üreticiler, markalar ve tüketici arasındaki tüm engeller kalktı. Tüketicinin eşzamanlı olarak fikrini belirtebileceği, hatta sürece dahil olabileceği bir yapı var.
Tüketiciler ve hedef kitle için bir anlam taşımak ve onlar tarafından ‘seçilen’ marka olmak her kurumun amacı. Bu “anlam taşıma” kavramının içinde sahip olunan imajın korunması ve müşteri bağlılığı/sadakati de var.
Sıfır km otomobillerin yanı sıra ikinci el pazarını da düşünürsek otomotiv sektörü geniş ve verimli… 
Bu verimlilikten nasibini alan sosyal medya da otomotiv savaşlarına sahne olmuyor değil. Aslında savaştan çok şölen diyebiliriz. Zira otomotiv sektörü markalarının dijital platform ve sosyal medya kullanımı diğer sektörlere ders olacak nitelikte.
28 Ekim 2011’de sosyalmedya.co’da yayınlanan “Otomotiv Sektörünün En Çok Konuşulan Markaları Araştırması”nda Türkiye’de faaliyet gösteren ve sosyal medyada en aktif olan 15 otomotiv firması incelenmişti. Araştırma Smartis Interactive Sosyal Medya Ekibi ve Semanticum Eşzamanlı Takip Platformu tarafından yapılmıştı.

Otomotiv Markaları Pinterest’i Instagram’a Tercih Ediyor

Görünen o ki Facebook ve Twitter hemen hemen tüm otomobil markaları tarafından kullanılırken, arkadan tam gaz gelen bir YouTube var. Ama bu tablodaki en ilginç sonuç ise otomotiv markalarının Google+’a ve Pinterest’e de bayağı ısınmış olması. Hatta Instagram yerine Pinterest’i tercih ediyorlar demek yanlış olmaz çünkü Audi ve Ford Türkiye hariç diğer 13 marka Instagram’da yer almıyor.


Facebook hayran sayısı rekabetinde 5,8 milyon hayran sayısı ile Nissan rakiplerine açık ara fark atarken; Nissan’ı 2,2 milyon hayran sayısı ile Volkwagen Türkiye takip ediyor. (*Fakat socialbakers.com’dan aldığımız bilgiye göre facebook.com/NissanTurkiye olarak açılan sayfa aslında Nissan Global ile birleştirilmiş. Socialbakers.com’un lokal anlamda Nissan Türkiye için açıkladığı rakam 291 bin). Bu durumda Facebook’ta Türk otomotiv sektörü markası olarak birincilik Volkswagen’in oluyor. Bu arada Volkswagen Türkiye, YouTube ve Google+’ta da birinci. Instagram söz konusu olunca ipi Ford ile göğüsleyen Audi Türkiye, Twitter’da birinci. İkinci ise Mercedes-Benz Türk.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Togg incelemesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Togg incelemesi

access_time15 Mayıs 2024 17:41

Togg'un yeni modeline incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok sayıda bakan eşlik etti.

Otomotiv sektöründen ihracat rekoru hedefi

Otomotiv sektöründen ihracat rekoru hedefi

access_time15 Mayıs 2024 12:54

Otomotiv sektörü 2024'te 35 milyar dolarlık ihracat rekorunu geliştirmeyi hedefliyor.

Engelliye dört koldan destek

Engelliye dört koldan destek

access_time15 Mayıs 2024 11:48

Yurt içinden satın alınan taşıtlarda engellilere ÖTV avantajı sağlanıyor. Engellilik derecesi yüzde 90 veya daha fazla olan malul veya engellilerce, 5 yılda bir defaya mahsus...

ABD, Çinli elektrikli araçlardan alınan vergiyi 4 kat artırıyor

ABD, Çinli elektrikli araçlardan alınan vergiyi 4 kat artırıyor

access_time15 Mayıs 2024 08:47

ABD'nin, Çinli elektrikli araçlara uyguladığı tarife oranını bu yıl yüzde 25'ten yüzde 100'e çıkaracağı bildirildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)