Taksicilere gözaltı şoku

Taksicilere gözaltı şoku

access_time04 Temmuz 2013 07:08
Taksicilere yönelik şikayetlerin artması üzerine polis çalışma başlattı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstanbul'da yaşayan vatandaşlar ile ülkemizi ziyaret eden yabancı turistlerden gelen ticari taksi şikayetlerinin çoğalması üzerine düğmeye bastı. 36 adet 'Kısa Mesafe Şikayeti' gelmesi üzerine harekete geçen polis, taksicilere yönelik geniş kapsamlı çalışma başlatacak.

PARA CEZASI VERİLECEK
Polis, kısa mesafeye yolcu almayan, yolcular ile pazarlık yapmaya kalkışan ve müşterilerin verdikleri paraları değiştirdikten sonra "5 lira verdiniz" diyerek dolandırıcılığa yeltenen ticari taksicileri tek tek tespit edecek. 'Kısa Mesafe Operasyonu' kapsamında görev yapacak sivil polisler, kısa mesafeye gitmek istediklerini söyledikten sonra kendilerini araçtan indirmek isteyen veya pazarlık yapmaya kalkışan ticari taksilerin şoförlerine işlem yapacak ve ticari taksicilere 'Kabahatler Kanunu' kapsamında 75'er lira para cezası kesilecek. Sigara kullanan ve kuralları ihlal eden şoförlere de trafik cezaları kesilecek.

MAHKEMEYE ÇIKARILACAK
Beyoğlu, Eminönü ve Sultanahmet başta olmak üzere turistlerin yoğunlukla bulunduğu bölgelerde görev alacak İstanbul Polisi, ticari taksicilere yönelik uygulamalarda turist kılığına girerek ağırlıklı olarak turistleri dolandıran taksicileri tespit edecek. Yakalanan taksicileri mahkemeye sevk edecek. Ekipler, taksimetrelerine özel aparatlar yerleştirerek kurdukları düzenekler ile hesapların ikiye katlanmasını sağlayan taksicileri de kontroller sonucu tespit ederek gözaltına alacak.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Çin'den Tesla'ya fabrika izni

Çin'den Tesla'ya fabrika izni

access_time14 Mayıs 2024 11:41

Tesla'nın Çin'de kuracağı enerji depolama ünitesi fabrikasına inşaat izni verildi

Togg Avrupa'da satışa çıkıyor

Togg Avrupa'da satışa çıkıyor

access_time14 Mayıs 2024 08:05

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, katıldığı bir canlı yayında Togg'un Avrupa pazarına çıkışıyla ilgili açıklama yaptı. Kacır, "Togg, 2025 yılının başında Almanya’ya...

Çin'de elektrikli araç üretimi ve satışları arttı

Çin'de elektrikli araç üretimi ve satışları arttı

access_time13 Mayıs 2024 17:19

Çin'de nisan ayında elektrikli araç üretiminin ve satışlarının geçen yılın aynı döneminde göre arttığı bildirildi.

Otoya 0 faiz dopingi! İşte faizsiz kampanyalar

Otoya 0 faiz dopingi! İşte faizsiz kampanyalar

access_time13 Mayıs 2024 11:18

Araba markaları 12 ay vadeli faizsiz kredi imkanıyla araç satın alma imkanı sunuyor. İşte kampanyaların detayları...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)