Taraftar bu trafikte maça nasıl gider

Taraftar bu trafikte maça nasıl gider

access_time26 Eylül 2014 11:21
Beşiktaş maçları için Başakşehir Stadı’nı seçti. Peki Kartal’a gönül verenler bu yolu nasıl gidecek? İşte sorunun yanıtı
Vodafone Arena’daki yapım çalışmalarının sürmesi nedeniyle iç saha maçlarına Olimpiyat Stadı’nda çıkan Beşiktaş, 80 bin kişilik dev spor kompleksinden; kötü zemini, olumsuz hava şartları ve ulaşımın zorluğu gibi sorunlarından dolayı taşınma kararı almıştı. Fanatik ekibi de bu doğrultuda ilk olarak Başakşehir Stadı’nı seçen ve temaslarını sürdüren Kara Kartal’ın olası yeni stadının ulaşım durumunu, Siyah-Beyazlı taraftarlar için test Etti. Beşiktaş’tan yola çıkan ve stadın yolunu tutan Gökmen Özcan ve Saycan Sayım’ın notları şöyle.

YOLCULUK ÇARŞI’DAN BAŞLADI

Başakşehir Stadı’na yolculuğumuz saat 10.20’de Siyah-Beyazlı taraftarların maç öncesinde toplandığı Beşiktaş Çarşı’daki Kartal Heykeli önünden başladı. Harita üzerinden 28 kilometre olarak gözüken mesafeyi en çabuk sürede kat etmek için ilk olarak otobüsle Kabataş’a hareket ettik. 10 dakika süren yolculuğun ardından zaman kaybetmeden tramvayla Eminönü’ne geldik. Buradan stada ulaşmak için Başakşehir 4. Etap’a giden belediye otobüsüne bindik.

58 DURAKLIK YOLCULUK

Eminönü’nden dile kolay 58 durak sürecek maceraya başladık. 146B kodlu otobüsle, İstanbul trafiğinin fazla yoğun olmadığı saat 10.50’de yola çıktık. 20 dakikada bir olan otobüs hattını kullanarak Beşiktaş’tan hesaplandığında neredeyse İstanbul’un öbür ucu olan Başakşehir’e 1 saat 50 dakikalık bir serüvenin ardından ulaşmayı başardık. Kartal Heykeli’nin önünden 10.20’de başladığımız yolculuk, 12.40’ta sona erdi.

OLİMPİYAT’TAN FARKI YOK

Atatürk Olimpiyat Stadı’na ulaşım zorluğu nedeniyle taraftarların maçlara gelmek istememesi durumunu değiştirmek için alternatif olarak Başakşehir Stadı’nı seçen Siyah- Beyazlılar’ın, bu tercihi de aynı şartlara sahip gözüküyor. Trafiğin olmadığı bir saat diliminde bile İstanbul’un en merkezi bölgeleri arasında yer alan Beşiktaş’tan 2 saat 20 dakika süren yolculuğun ardından ulaşılan stada, özel araçla  itmek isteyen taraftarların 40-50 dakikadan önce ulaşması çok zor.

İŞ ÇIKIŞI MAÇA GİTMEK HAYAL

Büyük bir çoğunluğunu genç kesimin oluşturduğu Siyah-Beyazlı taraftarların, olası yeni statları Başakşehir’e maç saatlerinde ulaşımları ise neredeyse imkansız... Süper Lig’de maçların genel olarak 19.00’da oynanmasını göz önünde bulundurursak işten veya okuldan saat 18.00’de çıkan bir taraftarın, takımının Başakşehir’deki mücadelesine yetişmesi mümkün değil. Galiba en kolay yol; ya öğlen saatlerinde Başakşehir’in yolunu tutmak ya da kesin çözüm olarak Başakşehir’den bir ev kiralamak!
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

ABD, Çinli elektrikli araçlardan alınan vergiyi 4 kat artırıyor

ABD, Çinli elektrikli araçlardan alınan vergiyi 4 kat artırıyor

access_time15 Mayıs 2024 08:47

ABD'nin, Çinli elektrikli araçlara uyguladığı tarife oranını bu yıl yüzde 25'ten yüzde 100'e çıkaracağı bildirildi

Çin'den Tesla'ya fabrika izni

Çin'den Tesla'ya fabrika izni

access_time14 Mayıs 2024 11:41

Tesla'nın Çin'de kuracağı enerji depolama ünitesi fabrikasına inşaat izni verildi

Togg Avrupa'da satışa çıkıyor

Togg Avrupa'da satışa çıkıyor

access_time14 Mayıs 2024 08:05

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, katıldığı bir canlı yayında Togg'un Avrupa pazarına çıkışıyla ilgili açıklama yaptı. Kacır, "Togg, 2025 yılının başında Almanya’ya...

Çin'de elektrikli araç üretimi ve satışları arttı

Çin'de elektrikli araç üretimi ve satışları arttı

access_time13 Mayıs 2024 17:19

Çin'de nisan ayında elektrikli araç üretiminin ve satışlarının geçen yılın aynı döneminde göre arttığı bildirildi.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)