UBER davası ertelendi

UBER davası ertelendi

access_time04 Haziran 2018 10:39
UBER ve taksiciler arasındaki dava ertelendi. Mahkeme UBER dava dosyasının bilirkişiden beklenmesine karar vererek duruşmayı Kasım ayına erteledi

İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası ile Birleşik Taksiciler Derneği'nin UBER'e erişimin engellemesi ve haksız rekabetin tespiti için açtıkları davada, birleşen dosyalar ve taraflar arasındaki hukuki ilişkinin niteliği dikkate alınarak davanın bundan sonra tek hakimle değil, üç kişilik heyet ile birlikte davaya görülmesine karar verildi. Mahkeme ayrıca UBER'e tedbir konulmasına yönelik bilirkişi raporunun da hazırlanması için de bilirkişilere iki haftalık süre verdi. Dava, 7 Kasım'a bırakıldı.

Dava öncesinde İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası üyeleri adliye önünde bir araya geldi. Grup, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'a teşekkürlerini ileten pankart açtı.

"CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ"

Kardeşi taksici olan Kadriye Gürgensuyu, ekmekleri emekleri için ve haksız kazanca 'dur' demek için Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda olduklarını belirterek, "Cumhurbaşkanımız esnafımızın, camiamızın hakkını savunmuştur. Kendisine şükran ve teşekkürlerimizi arz ederiz" dedi. Babasının da kendisinin de taksicilikten emekli olduğunu kaydeden taksici Ercan Tayfur da hakkı hak sahibine verdikleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ettiğini söyledi.

"BUGÜN MÜJDE BEKLİYORUZ"

"Cumhurbaşkanımız son noktayı koydu" diyen taksici Tevhit Dinçer ise, "Bugün müjde bekliyoruz. Biz internet üzerinden erişimin kapatılmasını istiyoruz. Bize eleştiriler var biz de kendimizi yenileyeceğiz. Bu eleştirilere yönelik kayıtsız kalmayacağız" diye konuştu. Taksici Ali Osman Karatay da UBER'in yasaklanmasını istediklerini belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ettiğini belirtti.

"PLAKALARIMIZA DEVLETTİN SAHİP ÇIKMASINI İSTİYORUZ"

Taksici Karatay, "Herkes bir UBER aracı alıp gezmeye çıkıyordu, taksicilik yapmaya başladı. Evini dairesini satıp taksi plakası alanlar bundan ekmek parasını kazanıyor. Bizler devletten aldık. Gidiyorlar galeriden alıyorlar UBER taksicilik yapıyorlar. Bu bizim zorumuza gidiyordu. Allah razı olsun Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan. Bunu iptal ettiğinden dolayı" diye konuştu. Adaletin yerini bulmasını istediğini belirten başka bir taksici Ahmet Demirtaş da "Biz devletten aldık plakalarımızı, plakalarımıza devletin sahip çıkmasını istiyoruz. Ben zamanında 3 tane daire parası ile plakamı aldım. Korsanlığın bitmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Peş peşe durduruyorlar! Kullanmanın cezası 334 TL

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Yılın ilk 4 ayında otomotiv üretimi yüzde 1 azaldı!

Yılın ilk 4 ayında otomotiv üretimi yüzde 1 azaldı!

access_time11 Mayıs 2024 15:34

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) 2024 yılının ilk 4 aylık dönemine ilişkin verileri açıkladı.

Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesiminde onarım çalışması

Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesiminde onarım çalışması

access_time11 Mayıs 2024 14:37

Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesimi Ankara istikametinde yapılacak onarım çalışmaları nedeniyle bölgede ulaşım tek şeritten sağlanacak.

1 haftada 1 milyon 896 bin araca denetim

1 haftada 1 milyon 896 bin araca denetim

access_time11 Mayıs 2024 13:58

İçişleri Bakanı Yerlikaya, trafik ekiplerince 2-9 Mayıs tarihleri arasında 1 milyon 896 bin 66 araç denetlendiğini açıkladı

Tesla'dan 500 milyon dolarlık 'şarj' yatırımı

Tesla'dan 500 milyon dolarlık 'şarj' yatırımı

access_time10 Mayıs 2024 17:13

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, şarj istasyon sayısını artırmak için harekete geçti. Şirketin CEO'su Elon Musk, Tesla'nın Supercharger isimli şarj istasyon ağını 500...

YORUM YAP

YORUMLAR (3)

  • Genç04 Haziran 2018 13:45Ağzı olan konuşuyor hep taksi şöförü suçlu. Hiç çalışma koşulları müşteri kimlerdir bunu konuşan yok EMPATİ YOKSUNU BİR MİLLETİZ.

    (%100,00) (%0,00)
  • MEHMET04 Haziran 2018 11:09plaka magandalarına ülke teslim edilmiştir.

    (%100,00) (%0,00)
  • vatandaş04 Haziran 2018 10:56sanki taksiciler yasalara bağlı da, adamlar trafik kurallarını ve yolcu haklarını hiçe sayıyorlar... sorun istanbullulara bakalım yüzde kaç ı taksicilerden memnun, hadi yüreğiniz varsa açık anket yapın, ülkede biri çıkıyor ben böyle istiyorum diyor diye bu yasal mı oluyor, kimse kendini yargının yerine koyamaz, daha yargı kararı olmadan vali polisleri harekete geçiriyor, burası hukuk devleti mi yoksa tek adam ülkesi mi,

    (%100,00) (%0,00)