Uber şoföründen yolcuya darp iddiası

Uber şoföründen yolcuya darp iddiası

access_time25 Mart 2018 15:20
Bir kadın yolcu Uber'den çağırdığı aracın sürücüsü tarafından darbedildiği ileri sürdü. Uber sürücüsü M.Ü gözaltına alındı. Uber'den de açıklama geldi

Atatürk Havalimanı'na taksiyle yaralı halde getirilen  kadının, özel otomobil sahiplerinin mobil uygulama aracılığıyla taksicilik  yapmasına imkan sağlayan Uber'den çağırdığı aracın sürücüsü tarafından darbedildiği öne sürüldü. 

Taksiyle Dış Hatlar Gidiş Terminali'ne getirilen burnundan yaralı  haldeki Birgül E. için sağlık ekipleri çağrıldı.Buraya gelen sağlık ekipleri, kadına ambulansta müdahalede bulundu.  Birgül E. daha sonra terminal içindeki kliniğe sevk edildi. Tedavisi tamamlanan  Birgül E, Atatürk Havalimanı Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Birgül E'yi havalimanına getiren taksinin sürücüsü Murat Tuğa,  gazetecilere yaptığı açıklamada, Basın Ekspres Yolundan Atatürk Havalimanı'na  dönerken yol kenarında duran bir araç gördüğünü söyledi.

Bir sorun olduğunu düşünerek durduğunu anlatan Tuğa, "Bir kız gelip  yardım istedi. Uber sürücüsü, VIP bir araçtı. Resimleri de hatta bende mevcut.  Ben kızla ilgilenirken hanımefendiyi olduğu gibi araçtan bariyerlerin üzerine  attı. Resim ve görüntüleri mevcut. İnsanlık dışı bir durum. Bir insanın  yapabileceği bir şey değil. Ben denk geldim. İnsanlar güvenip itibar ediyorlar.  Aracın resimleri de mevcut. Sürücüyü de tarif edebilirim. Sürücü kaçtı. Hatta  beni de araçla beraber bir şerit sürükledi. Az daha ben de kazaya maruz  kalabilirdim. İstinye’den binmişler, havalimanına kadar gelecekler. Bulundukları  istikamete kadar 250 lira istenmiş. Hanımefendi itiraz edince, 'Ben havalimanına  girmiyorum, girersem bana ceza uygulayacaklar' demiş. Bütün sıkıntı fazla para  istemekten dolayı." diye konuştu.Bu arada, Birgül E'nin ABD'ye gidecek kızı, polislerin yardımıyla  uçağına ulaştırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İŞTE TARTIŞMA ANLARI

SÜRÜCÜ GÖZALTINA ALINDI 

Birgül Ekinci'nin darp edilmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında sürücü M.Ü (24) gözaltına alındı. Sivil trafik polislerince gözaltına alınan M.Ü., işlemleri için polis merkezine teslim edildi. 

UBER'DEN AÇIKLAMA 

Kadın yolcuyu darp eden şoför hakkında Uber'den açıklama geldi. Açıklamada, “Konuyla ilgili araştırmalarımız tamamlanana kadar sürücü ortağının Uber sistemine erişimi engellenmiştir” denildi. Açıklamada şunlara vurgu yapıldı: “ Bahsi geçen davranış Uber uygulamasında kesinlikle kabul edilemez ve kimsenin başına gelmemesi gereken bir olaydır. Soruşturmalarına destek olmak için yerel emniyet birimleri ile yakinen çalışmaktayız.  Konuyla ilgili araştırmalarımız tamamlanana kadar sürücü ortağının Uber sistemine erişimi engellenmiştir.  Bahsi geçen davranışlar Uber Topluluk Kuralları’na aykırıdır.
  Yolcularımızın ve sürücü ortaklarımızın güvenliği bizim en büyük önceliğimizdir. Herhangi bir olay olduğunda yerel emniyet birimleri ile birlikte çalışarak araştırmalarına destek vermekteyiz. Uber’in Acil Destek Ekibi dünya genelinde yaşanabilecek olayları veya kazaları takip ederek hemen dönüş sağlamaktadır. Uber konuyu hassasiyetle takip etmekte."

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Çin'de elektrikli araç üretimi ve satışları arttı

Çin'de elektrikli araç üretimi ve satışları arttı

access_time13 Mayıs 2024 17:19

Çin'de nisan ayında elektrikli araç üretiminin ve satışlarının geçen yılın aynı döneminde göre arttığı bildirildi.

Otoya 0 faiz dopingi! İşte faizsiz kampanyalar

Otoya 0 faiz dopingi! İşte faizsiz kampanyalar

access_time13 Mayıs 2024 11:18

Araba markaları 12 ay vadeli faizsiz kredi imkanıyla araç satın alma imkanı sunuyor. İşte kampanyaların detayları...

İstanbul’da bazı yollar trafiğe kapatılacak

İstanbul’da bazı yollar trafiğe kapatılacak

access_time12 Mayıs 2024 10:21

İstanbul Üsküdar’da düzenlenecek İstanbul'u Koşuyorum Asya Etabı Koşusu ve Şişli'deki Bizim Sokak etkinliği nedeniyle bugün bazı yollar trafiğe kapalı olacak.

Yılın ilk 4 ayında otomotiv üretimi yüzde 1 azaldı!

Yılın ilk 4 ayında otomotiv üretimi yüzde 1 azaldı!

access_time11 Mayıs 2024 15:34

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) 2024 yılının ilk 4 aylık dönemine ilişkin verileri açıkladı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)