Yeni Honda Fireblade ve CB1100, Intermot'un gözdesi olacak

Yeni Honda Fireblade ve CB1100, Intermot'un gözdesi olacak

access_time05 Ekim 2016 11:33
Honda, motosikletçiliğin en şöhretli isimlerine sahip motosikletlerin yeni versiyonlarını tanıtıyor: ‘Fireblade’ ve ‘CB’

Orijinal CBR900RR Fireblade’in üretiminden yirmi beş yıl sonra, çığır açan motosikletin 25. yıldönümü iki yeni versiyonunun tanıtımına şahitlik ediyor: Tamamen yenilenmiş CBR1000RR Fireblade SP ve yeni CBR1000RR Fireblade SP2.

Üretiminden bu yana Fireblade, ağırlığı, yol tutuşu ve çevikliğiyle her zaman Süper Spor gündeminin en tepesine yerleşmiştir. Bu “Toplam Kontrol” geleneği korunarak 2017 model Fireblade SP, ağırlıkta 15kg’lik düşüş ve 8kW azami güç artışı ile doğrudan güç-ağırlık oranına odaklanıyor. Güç-ağırlık oranındaki %14’lük iyileşme, bu motosikleti Fireblade tarihinde görülmemiş bir seviyeye getiriyor.

2017 için Fireblade SP ve SP2, sürücüyü her koşulda destekleyen Honda’nın MotoGP motosikletinin RC213V-S street legal versiyonu baz alınarak kapsamlı elektronik kontrol paketli “Sonraki Tam Kontrol Aşamasına” geçiyor. Hızlı Vites Değiştirme Mekanizması, Vites Küçültme Desteği ve yeni ABS’ye ilave olarak çoklu güç modları, motor frenleme ayarları ve Honda Seçilebilir Tork Kontrolü mevcuttur. Öhlins Elektronik Kontrollü Süspansiyon eşsiz hassasiyet seviyelerine programlanabilir.

Fireblade SP2, Fireblade tarihinde bir ilk olarak 2017 yılında piyasada olacaktır. SP2, hafif Marchesini jantlara ve yeniden tasarlanmış subaplara, yanma odasına ve pistonlara sahiptir: yarış ve eğlence için kullanıma hazır hale getirmek için bir kit mevcut olacaktır.

Ayrıca Intermot fuarında, güzel tasarlanmış Honda mühendisliğinin iki örneği olan yenilenmiş CB1100 EX ve yeni CB1100 RS modelleri beğeniye sunulacaktır. Yakıt deposu yeniden şekillendirilmiş ve şu anda görünmez kaynak dikişlerine sahiptir. Yan kapaklar, seleler, arka çamurluk ve ayaklıklar, tümü daha güçlü ve özgün bir CB karakteri vermek için yeniden dizayn edilmiştir. Yeni LED lambalar retro tasarımına daha modern bir dokunuş katıyor; daha kısa egzoz susturucusu daha karakterli bir motor yaratıyor.

CB1100 EX, 40-jant telli, 18” çinko kaplamalı paslanmaz çelik jantlarla daha klasik bir görüntü sunarken yeni CB1100 RS, geniş ve spor lastikler takılmış yeni dökme 17” alüminyum jantlarla daha spor, café racer tarzına ve daha dik kaster açısı ile daha alçak gidon kollarına sahiptir.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Toprak Razgatlıoğlu Hollanda'da birinci oldu

Toprak Razgatlıoğlu Hollanda'da birinci oldu

access_time21 Nisan 2024 18:00

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Hollanda'daki ikinci yarışta rakiplerini geride bırakarak birinci oldu.

Liberty Media, MotoGP'yi satın aldı

Liberty Media, MotoGP'yi satın aldı

access_time01 Nisan 2024 17:44

ABD'li medya grubu Liberty Media, MotoGP'yi satın alarak spor organizasyonlarındaki yatırımlarını genişletti.

Motosiklet satışları otomobili solladı

Motosiklet satışları otomobili solladı

access_time22 Mart 2024 11:43

Motosiklet pazarı 2 ayda yüzde 87 büyüdü. Motosiklet sektörü 2024'te yıllık 1,5 milyon adetle rekor motosiklet satışının gerçekleşmesini bekliyor.

Trafiğe kayıtlı motosiklet sayısında büyük artış

Trafiğe kayıtlı motosiklet sayısında büyük artış

access_time26 Ocak 2024 13:20

Trafiğe kaydettirilen motosikletlerin sayısı, geçen yıl bir önceki yıla göre 937 bin 482 adet artarak 5 milyon 79 bin 396'ya ulaştı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)