Yeni Verso görücüye çıktı

Yeni Verso görücüye çıktı

access_time21 Mart 2013 15:01
Toyota Türkiye, yenilenen ''Verso''yu görücüye çıkardı
 Sakarya'nın Arifiye ilçesinde faaliyet gösteren Toyota Türkiye Otomobil Fabrikası'nda üretilen Verso modeli, gazetecilere tanıtıldı.
Toyota Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Orhan Özer, fabrikada düzenlediği basın toplantısında yenilenen Verso'nun büyük ölçüde Türkler tarafından tasarlanıp üretildiğini söyledi.
''Yenilenen Verso, Türk insanın emeğinin fazla olması açısından gurur verici'' diyen Özer, yeni modelde yaklaşık 400 parçanın değiştirildiğini anlattı.
Arabaya daha dinamik görüntü verildiğine dikkati çeken Özer, ''Beklentiler çerçevesinde, pazarın istekleri bu değişen parçalarla araca verildi. Bu yıl Verso'yu 50 bin adet üreteceğiz, yüzde 95'i ihraç olacaktır. Türkiye, daha çok sedan araçların beğenildiği bir ülke. O yüzden daha çok yurt dışına gidecek. Satış fiyatı da 55 bin 200 liradan başlayacak. Tabii bu Türkiye satış fiyatı'' şeklinde konuştu.
Özer, yeni Corolla'nın da haziran ayından itibaren seri üretime geçeceğini vurgulayarak, ''Yeni Corolla'nın deneme üretimleri yapılıyor şu an, hatlarda yeni Corolla var. Haziranda seri üretimine başlayacağız'' ifadesini kullandı.
Yeni Corolla ile fabrikanın tam kapasite üretime yaklaşacağına işaret eden Özer, şöyle devam etti:
''O da çok güzel bir otomobil olacak. Yıllık bazda üretim adeti de 140 binlere çıkacak. Verso, daha çok Batı Avrupa'da alınıyor. Yeni Corolla'nın ağırlıklı olarak birinci pazarı Rusya olacaktır. Türkiye'de de çok satılacağını düşünüyoruz. Daha sonra Ortadoğu'daki bazı ülkelere satmayı düşünüyoruz.
Yeni Corolla'nın en önemli pazarlardan birisi de Türkiye. '20-25 bin adet civarında Türkiye'de satılır' diye tahmin ediyoruz.''
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

İstanbul’da bazı yollar trafiğe kapatılacak

İstanbul’da bazı yollar trafiğe kapatılacak

access_time12 Mayıs 2024 10:21

İstanbul Üsküdar’da düzenlenecek İstanbul'u Koşuyorum Asya Etabı Koşusu ve Şişli'deki Bizim Sokak etkinliği nedeniyle bugün bazı yollar trafiğe kapalı olacak.

Yılın ilk 4 ayında otomotiv üretimi yüzde 1 azaldı!

Yılın ilk 4 ayında otomotiv üretimi yüzde 1 azaldı!

access_time11 Mayıs 2024 15:34

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) 2024 yılının ilk 4 aylık dönemine ilişkin verileri açıkladı.

Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesiminde onarım çalışması

Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesiminde onarım çalışması

access_time11 Mayıs 2024 14:37

Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesimi Ankara istikametinde yapılacak onarım çalışmaları nedeniyle bölgede ulaşım tek şeritten sağlanacak.

1 haftada 1 milyon 896 bin araca denetim

1 haftada 1 milyon 896 bin araca denetim

access_time11 Mayıs 2024 13:58

İçişleri Bakanı Yerlikaya, trafik ekiplerince 2-9 Mayıs tarihleri arasında 1 milyon 896 bin 66 araç denetlendiğini açıkladı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)