Yola çıkmadan heyecanlandırdı!

Yola çıkmadan heyecanlandırdı!

access_time26 Ağustos 2013 11:00
Porsche'nin vergi avantajlı mini SUV'u Türkiye yollarına çıkıyor...
Porsche’nin yeni modeli Macan, yollara çıkmadan Doğuş Otomotiv’i heyecanlandırdı. Mini SUV, Cayenne’e göre daha düşük vergili 2.0 litre dizel motorla 2014’te satışa çıkacak.
Alman otomotiv devi Porsche’yi kompakt SUV modeli Macan’ın heyecanı sardı. Şirket, Aralık ayından itibaren Cayenne’nin kardeşi olacak SUV’yi üretmeye başlayacak. Araç, ilk olarak Kasım ayında Los Angeles Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak. Porsche yeni SUV modeliyle Audi Q5, BMW X3, Range Rover Evoque, Mercedes GLK’ya rakip olacak. Hedefler şimdiden büyük...
Almanya’da 45 bin euro
Macan, markanın en ucuz ve en çok satan modeli unvanını alacak. Önümüzdeki yıl Porsche’nin yaklaşık 63 bin adet Macan satması bekleniyor.
Porsche’nin satışları da mini SUV’la birlikte 200 bin adede ulaşacak. Alman üretici, 2018 yılı hedefini böylece 4 yıl önce yakalayacak. Marka 2012’de 143 bin 96 adet araç satmıştı.
Macan’ın Almanya’da 45 bin euroya satılacağı ifade ediliyor. Boxter’ın 49 bin euro, Cayenne’in 59 bin euro olduğunu hatırlatalım...
Nisan 2014’te satışta
Peki Porsche Macan, Türkiye’ye ne zaman gelecek? Doğuş Otomotiv-Porsche Genel Müdürü Anıl Gürsoy, Macan’ı önümüzdeki yılın Mart-Nisan döneminde satışa sunacaklarını belirtti. Aracın satış fiyatı ve hedeflerle ilgili çalıştıklarını kaydeden Gürsoy, “Hedef belirtmek için henüz erken. Fiyatları henüz hesaplamadık. 2.0 litre dizel ve benzinli motorların hangi zaman diliminde geleceği önemli. 2.0 litre dizel motor sahip Macan’ı erken alabilirsek, satışlarımıza önemli katkı sağlar” açıklamasını yaptı.
Yılda yaklaşık 500 adet Porsche satan Doğuş Otomotiv, yüzde 130 yerine yüzde 80 ÖTV dilimine giren Macan’la bu rakamı önemli oranda yükseltecek. Rakiplerinden müşteri çalması beklenen küçük SUV, Doğuş’a büyük katkı sağlayacak.
Volkswagen’i kıskandıran kâr
Analistler, küçük SUV Macan’ın Porsche’nin bilançosuna önemli katkı sağlayacağı konusunda hemfikir. Macan’ın fiyatıyla daha ulaşılabilir hale geleceğini düşünen uzmanlar, Porsche’nin beklentilerin üzerinde kâr elde edeceğini belirtiyor. Şirket ilk 6 ayda 78 bin araç satarak, 1.3 milyar euro net kâr açıkladı. Porsche’nin ana şirketi Volkwagen ise 2.4 milyon araç satışıyla ancak 1.5 milyar euro kâra ulaşabildi.
Cayenne’den 21 cm daha kısa
Porsche Macan, 4.600 mm uzunluğa, 1.650 mm yüksekliğe sahip. Araç, markanın ilk SUV’u Cayenne’e göre 210 mm daha kısa ve 40 mm daha alçak. Macan, ebatlarıyla tipik bir crossover.
Araç, ülkemizde 220 beygir gücünde 2.0 TFSI, 190 beygir güç üreten 2.0 dizel ve 3.0 litre dizel motor seçenekleriyle satılacak.
(Mete Tansu/Vatan)
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Lassa ödülleri sahiplerini buldu

Lassa ödülleri sahiplerini buldu

access_time07 Ağustos 2015 01:30

Futbolseverlerin oylarıyla Süper Lig'de geride kalan sezonun "en"lerinin belirlendiği, "Lassa Yılın En Sağlamları" ödülleri sahiplerini buldu

Fenerbahçeli Luka Zoric'in Porsche'si çalındı

Fenerbahçeli Luka Zoric'in Porsche'si çalındı

access_time19 Ocak 2015 13:42

Fenerbahçe'nin Hırvat pivotu Luka Zoric'in lüks arabası dün gece Zagreb'de çalındı

Vettel Red Bull'dan Ayrılıyor

Vettel Red Bull'dan Ayrılıyor

access_time05 Ekim 2014 09:37

Genç dünya şampiyonu pilot gelecek yıl Red Bull'da yarışmak istemediğini açıkladı.

Basketbolla 5 yıl daha

Basketbolla 5 yıl daha

access_time12 Mayıs 2014 03:59

Tofaş’ın TEGV ile yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi Basketbol Gönüllüleri 5 yıl daha sürecek. Proje dezavantajlı bölgelerdeki 10 bin çocuğa ulaştı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)