15 bin TL ucuza otomobil alın

15 bin TL ucuza otomobil alın

access_time13 Mayıs 2015 11:22
Başbakan Ahmet Davutoğlu uzun süredir şoför ve taksici odaları ile yaptığı görüşmeden olumlu sonuç çıktı
Ticari araç sahiplerinin yüzünü güldürecek müjde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ağızından geldi. Uzun süredir Şoför esnafıyla yapılan görüşmelerin sonunda Davutoğlu ticari araç sahiplerinin beklediği müjdeleri verdi.

DAVUTOĞLU’UNDAN 6 MÜJDE BİRDEN

Size canımızı, malımızı, sırlarımızı emanet ediyoruz diye sözlerine başlayan Başbakan Davutoğlu şoförlere müjdeleri sıralarken

"Şoför esnafının canı bize emanet. Bir takım şiddete maruz kalıyorsunuz. Bu sebepten dolayı araçlarınıza takılacak kamera ve GPS sistemlerinin bedelinin vergiden düşüreceğiz.
 
Temiz dinlenme yerlerinin hızla yaygınlaştırılacağız ve rahat bekleme durakları yaptıracağız." dedi.
 
Ayrıca metro ve raylı sistem güzargahlarına servis araçlarının kaldırılacağını yalanlayan Davutoğlu, özel halk otobüsü tanımının karayolları kanununa ekleneceğini ve minibüsçülerin motorlu taşıtlar vergisi sorunlarının çözüleceğini açıkladı.

TİCARİ ARAÇLARIN ÖTV'Sİ DEVLETTEN   

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kendi ağızıyla verdiği müjdelerden esnafın yüzünü en çok güldürenin ise, araçlarını 2016 yılının sonuna kadar yenileyen ticari araç sahiplerinin ÖTV'sini devletin vereceği haberi oldu.

ÖTV'SİZ ARAÇLARDA FİYAT FARKI NE KADAR OLACAK?

Ticari araç sahiplerine Başbakan Davutoğlu'nun bizzat kendi ağızıyla verdiği teşvikten yüzbinlerin faydalanması beklenirken, en çok ticari taksilerin ve minibüslerde kullanılması bekleniyor. Teşvikin araç fiyatlarında en az 15 bin TL ye varan indirimler sunduğu düşünüldüğünde Otomotiv pazarının daha da hızlandıracağa benziyor
Buna göre en çok kullanılan ticari taksi marka ve modele göre fiyat farkları şu şekilde gerçekleşmektedir:

ÖTV (%45)         ÖTV'SİZ FİYAT      FARK
 
FIAT Linea Active Plus 1.3 M.Jet 95HP   49.650 TL             34.241 TL       15.409 TL
Hyundai 1.6 CRDI BİZ (DİZEL)              56.250 TL            38.793 TL          17.457 TL
Renault Symbol Joy 1.5 dCi 90 bg         51.250 TL            35.344 TL          15.906 TL
                                                                                  
Dolmuş, minibüs, kullanımında ise ÖTV farkı yüzde 4 olduğundan fiyatlara yansıması fazla olmamak ile birlikte en çok kullanılan modelin fiyatı şu şekildedir:

 ÖTV (%4)           ÖTV’SİZ FİYAT         FARK    

Karsan EST_11+4+1_CLASS B         113.658 TL          109.286 TL            4.372 TL

FİRMALAR MEMNUN!

Otomobil firmaları Başbakan’ın açıklamış olduğu teşvikten çok memnun olduklarını dile getirerek hazırlıklara şimdiden başladıklarını, bunun yanında kendilerinin de cazip kampanyaları ile takviyelerde bulunacağını dile getirerek; bu karardan çok memnun olduklarını ve sadece kült olmuş markaların değil bu sayede farklı marka ve modellerin de yararlanacağını düşündüklerini dile getirdiler.

İKİNCİ EL PİYASASI CANLANACAK!

Ticari taksi sahiplerinin daha çok faydalanması beklenen teşvikten ikinci el piyasasının da nasiplenmesi bekleniyor.

Durgun geçen ikinci el piyasası hem yaklaşan yaz aylarının etkisi hem de teşvikten faydalanan ticari taksi esnafının araçlarının daha çabuk elden çıkarmak istemesinden dolayı uygun fiyatlı araçların artmasından piyasayı canlandırması bekleniyor.

YENİ REKORLARA HAZIR OLUN!

Yeni yıla hızlı giriş yaparak rekor üstüne rekor kıran otomotiv sektörü Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıklamış olduğu yeni teşvik ile yeni rekorları da peşinde getireceğe benziyor.
 
Başbakan’ın açıklamasından sonra kısa sürede yükselişe geçen otomobil hisseleri de otomotiv sektörünün geleceğinin ne kadar parlak olduğunu gösterdi.

Ersun Giray Topçular - Ülke Haber
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

access_time25 Nisan 2024 10:55

İletişim Başkanlığı'na bağlı DMM, 'uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek' haberlerinin dezenformasyon içerdiği hakkında açıklama...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

Trafiğe martta 226 bin 617 aracın kaydı yapılırken 2 bin 239 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki araç sayısı martta 224 bin 378 arttı.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)