“Akaryakıtta iki markayla satın almayı görüşüyoruz

access_time12 Mayıs 2015 09:00
1 / 5

Kâr marjlarım yeterli bulmayan uluslararası markaların Türkiye'den çıkma planları yaptığı bu süreçte, Kadooğlu Holding Yönetim Kurulu Başkam Tarkan Kadooğlu, bayi sayısı 250'yi aşan iki markayla masada olduklarını söylüyor.

Dağıtım şirketleriyle istasyonlar ara­sındaki bayilik sürecinin beş yıla in­dirilmesinin yarattığı rahatsızlığın ya­nı sıra tavan fiyat uygulamasının kâr­lılıklar üzerindeki baskısı, akaryakıt sektöründe gündem oluşturmaya de­vam ediyor. Kadooğlu Holding Yö­netim Kurulu Başkanı Tarkan Kado­oğlu, bazı uluslararası dağıtım şirket­lerinin Türkiye'den çıkış planlarını da gündeme getiren tavan fiyat uygula­masının serbest piyasa ekonomisinin kurallarına uymadığını söylüyor. Kâr marjlarını yeterli bulmayan uluslar­arası markalara karşılık yerli dağıtım şirketlerinin operasyonel avantajları­na değinen Tarkan Kaooğlu, çıkışla­rın gündeme geldiği sektörde yeni sa­tın almadan söz ediyor. Bayi sayısı 250'yi aşan iki markayla masada ol­duklarını söyleyen Kadooğlu, bu yıl satın alma sürecini tamamlamayı te­menni ettiklerini ifade ediyor.

1 milyar 170 milyon dolar cirolu holdingin bu yıl yüzde 10'un üzerinde büyüyeceğini kaydeden Tarkan Ka­dooğlu, Ekonomistin sorularını şöyle yanıtladı:

Holdingleşme sürecinizi bu yıl tamamladınız. Grupta nasıl bir ya­pılanmaya gidildi?


Kurumsallaşmanın bir gereği ola­rak holdingleşme çalışmalarımızı ta­mamladık. Akaryakıt odaklı bir nok­tadan gıda, enerji, inşaat gibi sektör­leri de bünyemize katarak büyüme­mizi sürdürüyoruz. Akaryakıtta ülke­nin her tarafına yayıldık ve Kadoil markasıyla 350 istasyona ulaştık. Ga­ziantep'teki ayçiçek yağı fabrikamızı da 2014 yılında devreye aldık. Orta­doğu'nun en büyük yağ fabrikasıyız. Enerji işinde de geçen yıl ortasında 18 megavatlık HES projemizi devreye al­dık. Ayrıca inşaat sektöründe de ko­nut ve yap-sat işlerimiz var.

folder_openEtiketler

İlgili Galeriler

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

access_time25 Nisan 2024 10:55

İletişim Başkanlığı'na bağlı DMM, 'uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek' haberlerinin dezenformasyon içerdiği hakkında açıklama...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

Trafiğe martta 226 bin 617 aracın kaydı yapılırken 2 bin 239 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki araç sayısı martta 224 bin 378 arttı.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...