Almanya sokaklarında nostalji

Almanya sokaklarında nostalji

access_time08 Şubat 2019 11:54
Almanya’da 48 senedir yaşayan Sancak, ‘çocukluk hayalim’ dediği nostaljik arabalarla Almanya Stuttgart sokaklarında tur atıyor. Türkiye’den satın aldığı 1974 model Murat 124 ve Anadolu arabaları büyük ilgi görüyor

Ailesiyle birlikte üç aylıkken gittiği Almanya’da 48 senedir yaşayan üç çocuk, dört torun sahibi Necdet Sancak, çocukluk hayalini hayata geçirdi.

Türkiye’ye izne geldiğinde gördüğü Murat 124 ve Anadol marka arabalara büyük hayranlık duyduğunu anlatan Sancak, “Hep ben de bu arabalardan alacağım diyordum. Biraz geç oldu ama aldım. İki yıl önce ilk Murat 124 marka araç aldım onun tüm evraklarımı tamamladım, ‘Alman vatandaşı’ yaptım.Biz Yeşilçam filmleriyle büyüdük onlara da büyük sevgim vardı. O yüzden arabalarıma o eski filmlerden giydirme yaptırdım. İnsanlardan çok ilgi görünce gaza geldim, geçen sene de Anadol A2 arabamı getirdim. İkisi de benim için çok çok önemli” diye konuştu.

Kötülere ayrı araba

Şimdi eskiden polisler tarafından kullanılan Renaut 12 satın aldığını söyleyen Sancak, “Polis arabası olduğu için filmlerde ona özel afiş yaptıracağım. Yeşilçam’ın kötü karakterleri olan Erol Taş, Nuri Alço ve ‘tecavüzcü Coşkun’ tiplemesiyle tanınan Coşkun Göğen’in fotoğraflarını bastıracağım” diye konuştu.

‘Büyük ilgi gördüm’

Arabalarının Almanya’da hem Türkler hem de Almanlar tarafından büyük ilgi gördüğünü söyleyen Sancak, “Bu kadar ilgi beklemiyordum. İnsanlar arabamı yolda durduruyorlar, fotoğraf çektiriyorlar. Memleket hasretini bu şekilde gidermeye çalışıyorlar” dedi.(Milliyet/Meltem Günay)

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

access_time26 Nisan 2024 11:33

Türkiye'de ilk çeyrekte binek otomobiller 73 ülke ve bölgeye ihraç edildi. Bu ihraçlardan toplamda 2 milyar 578 milyon 961 dolar kazanç sağlandı.

Toyota hedeflerini tutturamadı

Toyota hedeflerini tutturamadı

access_time26 Nisan 2024 11:13

Toyota Motor, 2023 mali yılı araç üretiminin yüzde 9,2 artışla 9,97 milyona yükseldiğini bildirdi. Japon otomotiv devi 10,1 milyonluk araç üretim hedefini yakalayamadı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)