Anadol sever CEO Mclaren'le geliyor

Anadol sever CEO Mclaren'le geliyor

access_time10 Mart 2014 09:09
McLaren’in Ford Otosan kökenli CEO’su lüks markanın Türkiye’ye gelişini planlıyor.
Formula 1’in önemli takımlarından olan ve süper spor otomobil üretimine birkaç yıl önce yeniden başlayan McLaren, ardı ardına yeni modeller hazırlayarak büyümeyi planlıyor. Bu strateji çerçevesinde farklı pazarlarda da yer almaya çalışan McLaren, Türkiye pazarını da düşünüyor.
2007-2010 yılları arasında Ford Otosan Genel Müdürü olan ve önceki yıl McLaren Automotive Başkan Yardımcısı, 2013’te de CEO’su olan Mike Flewitt, şirketin yeni büyüme stratejisinin en önemli destekçisi.
Otomobil meraklıları Flewitt’i 2009 yılında Ford Otosan’ın 50’nci Yıl Kocaeli Rallisi’nde “Türk otomobili” sıfatıyla adını tarihimize adını yazdıran Anadol’un direksiyonuna geçmesiyle hatırlıyor.
Pek çok ülkede satış teşkilatları oluşturmaya başlayan ve son derece gösterişli bir üretim merkezi kuran McLaren, Cenevre Otomobil Fuarı’nda da en son modeli 650S Coupe modelini tanıttı. Marka, geçen yıl ilk kez kar ederken, şu sıralar İngiltere fiyatı 866 bin Sterlin olan “P1” modeli deyim yerindeyse “yok” satıyor. Çünkü üretim adedi 375 adetle sınırlı.
1000 kişilik bir ekiple, yılda 1.500 adetlik üretim kapasitesine sahip olan McLaren Automotive, bu kapasiteyi yeni modellerin de katkısıyla önümüzdeki 4-5 yılda 4 bin adede kadar yükseltmek istiyor.
 
‘MEVCUT MODELLER UYMAZ’
 
Fuarda sohbet etme fırsatı bulduğumuz Flewitt, şu sıralar işlerinin tam anlamıyla yoğun olduğunu, bir yandan yeni pazarlar için çaba harcadıklarını, diğer yandan da yeni modeller üzerinde çalıştıklarını belirtti. Çalıştıkları modellerden birinin de, düşük fiyatlı ve Porsche 911’e rakip olmasını planladıklarını kaydeden Flewitt, “Bu modelimiz hazır olduğunda, Türkiye pazarına gelme konusunu da detaylı olarak ele alacağız” dedi.
Mevcut modellerle Türkiye pazarına giriş yapmanın çok doğru olmayacağını kaydeden Flewitt, “Türkiye’ye gidip gelmeye devam ediyorum. Eski görev yaptığım ülke olduğundan da, her şeyi yakından takip ediyorum. Şu sıralar biraz belirsizlik olduğunu biliyorum. Ancak acelemiz yok. Uygun bir modelle, uygun zamanda Türkiye pazarına kesinlikle gireceğiz” ifadesini kullandı. McLaren Automotive’in, biri Çin’de olmak üzere tüm dünyada 50 satış noktası bulunuyor.
 
‘KESİNLİKLE DOĞRU YOLDAYIZ’
 
McLaren Automotive’in geçen yılı başabaş kapatmayı öngörürken, küçük de olsa kâr elde ettiğini, bunun, doğru yönde adımlar attıklarının kanıtı olduğunu vurgulayan Flewitt, fuarda tanıttıkları 650S’nin, 12C ve P1’den edindikleri deneyimle geliştirildiğini anlattı.
Bir otomobil tutkunu olan Flewitt, Ford Otosan’ın 50. yılı kutlamaları çerçevesinde Anadol ile Kocaeli Rallisi’nde sembolik olarak start almıştı. Flewitt, İngiltere’de kendisine ait olan klasik otomobiliyle boş zamanlarda pist organizasyonlarına katılmaya özen gösterdiğini, bundan büyük keyif aldığını vurguladı.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

access_time26 Nisan 2024 11:33

Türkiye'de ilk çeyrekte binek otomobiller 73 ülke ve bölgeye ihraç edildi. Bu ihraçlardan toplamda 2 milyar 578 milyon 961 dolar kazanç sağlandı.

Toyota hedeflerini tutturamadı

Toyota hedeflerini tutturamadı

access_time26 Nisan 2024 11:13

Toyota Motor, 2023 mali yılı araç üretiminin yüzde 9,2 artışla 9,97 milyona yükseldiğini bildirdi. Japon otomotiv devi 10,1 milyonluk araç üretim hedefini yakalayamadı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)