Araba kullanırken bunlara dikkat!

Araba kullanırken bunlara dikkat!

access_time19 Şubat 2014 10:46
Her ne kadar otomobil kullanmak eğlenceli görünse de gerekli güvenlik önlemleri alınmadığında hayati risklerle karşılaşmamıza neden olabilir
Arabaların hayatımızdaki önemi çok büyük. Aracınızı ve hayatınızı korumak için trafik kurallarına uymalı ve sizin için hazırladığımız güvenli sürüş yöntemlerini dikkate alarak trafiğe çıkmalısınız. Ayrıca herhangi bir riskle karşılaşmadan önce kasko sigortası yaptırmanız son derece önemlidir.
 
 
ARAÇ KULLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER:
 
 
KENDİNİZİ SORGULAYIN!
 
Güvenli bir yolculuk için yapmanız gereken ilk kural kendinizi sorgulamak. Psikolojik ve fiziksel olarak o gün araba kullanmak için uygun musunuz? Örneğin, yorgun olarak araç kullanmak dikkatinizin düşük olmasına neden olur. Bu durum da olası risklere karşı sizi savunmasız bırakır. Herhangi bir sakatlığınızın olması da yanlış araç kullanımına neden olabilir. Kendinizi araç kullanmak için hazır hissetmediğiniz zamanlarda aracınızı bir yakınınızın kullanmasını isteyebilir ya da toplu taşıma araçlarını tercih edebilirsiniz.

TETİKTE OLUN!

Etrafınızdaki sürücülere karşı her zaman tetikte olun. Siz iyi bir sürücü olabilirsiniz fakat karşınızdaki sürücüler o gün sizin kadar dikkatli olmayabilir. Bu nedenle olası ani hareketlere karşı dikkatli olun. Ön ve arkanızı kontrol edin. Takip mesafesine uyduğunuzdan emin olun. Unutmayın ki yanlış bir sürüş büyük maddi kayıplara hatta can kaybına neden olabilir. Bu nedenle zorunlu trafik sigortası ve kasko sigortası yaptırmayı unutmayın. Sigortam.net’ten kolayca kasko sigortası teklifi alarak bütçenize en uygun fiyatlarla kasko sigortanızı yaptırın. Olası bir kaza esnasında oluşan hasarlarınızı güvence altına alalım.
 
ARAÇ BAKIMINI ÖNEMSEYİN!

Aracınızın kontrollerini düzenli olarak yaptırmayı unutmayın. Gerekli araç bakımını yapmanız güvenli bir sürüş sağlar. Özellikle frenler kontrol edilmeli, lastiklerin basıncının yeterli olup olmadığına bakılmalıdır. Kış lastikleri ve yaz lastikleri kullanmaya özen gösterin. Kışın araç kullanımı yazımıza mutlaka göz atmalısınız. Arabanıza iyi bakıyor musunuz? yazımızdan pratik birçok bilgiye ulaşabilirsiniz.
 
YAKIT TASARRUFU YAPIN!

Hızınızı sürekli değiştirmek ve sık sık fren yapmak çok fazla yakıt harcanmasına yol açar. Arabanızı 30 saniyeden daha fazla bekletecekseniz motoru çalıştırmayın. Çok hız yapmak bazı kişiler için eğlenceli olsa da, bu durum tehlike yaratırken çok fazla yakıt israfına da neden olur. Doğru zamanda vites değiştirmek ve ekonomik viteste sürmek önemlidir. Birinci vitesi sadece otomobili hareket ettirmek için kullanın ve hemen ikinci, üçüncü ve dördüncü vitese geçin. 
 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

access_time26 Nisan 2024 11:33

Türkiye'de ilk çeyrekte binek otomobiller 73 ülke ve bölgeye ihraç edildi. Bu ihraçlardan toplamda 2 milyar 578 milyon 961 dolar kazanç sağlandı.

Toyota hedeflerini tutturamadı

Toyota hedeflerini tutturamadı

access_time26 Nisan 2024 11:13

Toyota Motor, 2023 mali yılı araç üretiminin yüzde 9,2 artışla 9,97 milyona yükseldiğini bildirdi. Japon otomotiv devi 10,1 milyonluk araç üretim hedefini yakalayamadı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)