Atatürk Havalimanı'nda yolcuların taksi şikayeti

Atatürk Havalimanı'nda yolcuların "taksi" şikayeti

access_time24 Mart 2018 17:37
Atatürk Havalimanı'nda yoğunluğun yaşandığı günlerde yeterli taksinin bulunmadığını, bazı taksicilerin kısa mesafeye götürmediklerini ileri süren yolcular, sorunun çözülmesi için yetkililerin önlem almasını istiyor

Özellikle yağışlı havalarda, yolcuların yoğun olduğu saatlerde,  duraklarda yeterli sayıda taksibulunmaması nedeniyle uzun süre sıra  beklediklerini ve bazı taksilerin kısa mesafeye gitmek istemediklerinden  kendilerini araca almadığını iddia eden yolcular, şikayetlerini sosyal medya  hesaplarından dile getiriyor.

Taksi bulamadıkları için mağdur olduklarını aktaran yolcular,  valizleriyle duraklarda beklemek zorunda kaldıklarını belirtiyor. Bazı yolcular  ise valizleriyle havalimanı dışındaki caddeye yürüdüklerini, oradan buldukları  taksilere bindiklerini ifade ediyor.

Yolcular, sorunun çözülmesini, kısa mesafeye yolcu almayan veya fazla  ücret talep eden sürücülere gerekli yaptırımların uygulanmasını istiyor.

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can, trafiğin yoğun olduğu  cuma ve pazartesi günleri sabah ile akşam saatlerinde araç bulma sıkıntısı  yaşanabildiğini söyledi.

Şehrin tüm noktalarında aynı yoğunluğun oluşabildiğini ifade eden Can,  "Bizim araçlarımızın 'Yakına gitmem' diye bir şey söylemeleri söz konusu  değildir. Bize öyle bir şikayet geldiği an o şoförü disiplin kurullarımıza sevk  eder, ihraç işlemi yaparız." dedi.

Elli beş yıllık kooperatifte 42 yıldan bu yana şoförlerden sabıka  kaydı istediklerini dile getiren Can, bağlı taksilerinin üzerinde telefon  numaralarının yazılı olduğunu, isteyen müşterilerin bu numaralardan şikayetlerini  bildirdiğini ifade etti.

Can, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Emniyet Genel Müdürlüğünün  ilgili telefon numaralarının şikayet için arandığına dikkati çekerek, şöyle devam  etti:

"Bizden birisi yüz kızartıcı bir suç işlediğinde onu ihraç ediyoruz  ama bu kişi gidip başka bir taksi durağında çalışabiliyor. Çünkü bir liste  oluşmadığı için standart yükselmiyor. Yani sadece bizim şoförleri ihraç etmemiz  İstanbul genelinde standartların yükselmesine yetmiyor. İstanbul'da bizim  tahminimiz 350-400 taksici takipsiz sürücü olarak çalışıyor. Bunlar, bazı  otellerin önünde, Eminönü'de, Sultanahmet'te duruyorlar. Bizim için 'Dışarıdan  gelen taksicileri almıyor' diyorlar. Bunun sebeplerinden bir tanesi bu. Bizim  aracımız olmayınca yolcuyu sırtımızda götürecek halimiz yok ama buraya turist  avına gelen araçlar oluyor."  

Atatürk Havalimanı Geliş Terminali'ne kendi kooperatifleri dışında da  aracın durakta müşteri bekleyebildiğini öne süren Can, şikayetlerin çoğunun  duraksız taksilerden kaynaklandığını savundu.  

Can, Atatürk Havalimanı'na bağlı taksicilerin müşteriye kötü  davranması nedeniyle alacakları cezadan çekineceğini vurgulayarak, "Atatürk  Havalimanı Taksiciler Kooperatifi, Türkiye'nin değil Avrupa'nın en iyi taksi  durağı. Bizim taksilerimizin renkleri zaten belli. Artık dışarıdaki taksiler de  araçlarını turuncuya boyayıp geziyorlar. Biz görüyoruz. Bunları belediyeye  şikayet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

      - "444 15 23" şikayet hattı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME)  tarafından 2017 yılında yürürlüğe sokulan, taksilerde indi-bindi ücreti tarifesi  ile kısa mesafelerde yolcu alınmamasının önüne geçilmesi hedeflendi.

Bu konuda yaşanabilecek sorunlar ve şikayet için İstanbul Taksiciler  Esnaf Odası "444 15 23" numaralı iletişim hattı kurdu. Mağdur yolcular, bunun  yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Beyaz Masa’nın "153" numaralı  telefona da şikayette bulunabiliyor.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

LPG'ye indirim geliyor

LPG'ye indirim geliyor

access_time01 Mayıs 2024 17:32

LPG'ye yarın geceden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 64 kuruş indirim geleceği aktarıldı.

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

access_time01 Mayıs 2024 17:27

Elon Musk, Tesla'nın elektrikli araç şarj istasyonu ağını yöneten yaklaşık 500 kişilik ekibi işten çıkardı. Bu ani kararın, şirketin odak noktasını yapay zeka ve otonom...

Bakan Ersoy duyurdu, F1 yarışları Türkiye'ye geliyor!

Bakan Ersoy duyurdu, F1 yarışları Türkiye'ye geliyor!

access_time30 Nisan 2024 11:55

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, 2026 yılından itibaren F1 yarışlarının Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

Togg'da zırh detayı

Togg'da zırh detayı

access_time30 Nisan 2024 11:48

Togg'a yüksek güçteki silahlara karşı koruma sağlayan BR4 seviyesi zırhlama işlemi uygulanıyor.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)