Avcılar’da üst geçit kazasının sigortası netleşti

Avcılar’da üst geçit kazasının sigortası netleşti

access_time22 Eylül 2014 10:36
Avcılar’da üst geçidin çöktüğü kazada kamyon şoförünün ifadesinde, açık damperle yola devam ettiğini söylemesi ağır kusur sayılıyor
Avcılar’da üst geçidin çökmesi sonucu meydana gelen kazada devreye sigorta girdi, kusurlu bulunması halinde kazaya neden olan kamyon şoförü yüklü bir sigorta tazminatı ödemek zorunda kalacak. 3 Eylül’de, İstanbul Avcılar E-5 karayolu üzerinde sıvı madde taşıyan yük kamyonu, kasasının açık olması nedeniyle üst geçide çarpmış ve üzerinde yayaların da bulunduğu üst geçit çökmüş, çelik tablalardan biri de minibüsün üzerine düşmüştü. Kazada, tankerin sürücüsü Ekrem Cebeci ile bir kişi yaralanırken, minibüsün sürücüsü Yusuf Kaya ise hayatını kaybetmişti.

Kazaya neden olan tankerin ise bir inşaat şirketine ait olduğu tespit edilmişti. Kaza sonrası tutuklanan kamyonun şoförü, önce damperin açıldığının farkına varmadığını söyledi, ifadesi sırasında ise itirafta bulunarak, kumandanın bozuk olduğunu ve damperi indiremediğini, açık damperle yola devam ettiğini itiraf etmişti.

TRAFİK SİGORTASI DEVREDE

Kazadan kısa bir süre sonra ise devreye sigorta sistemi girdi. Trafik sigortası kapsamında meydana gelen kazalarda ölenlerin yakınlarına tazminat ödenirken, yararlananların sağlık giderlerinin yanı sıra maddi hasarlar da belirli limit çerçevesinde sigortadan ödeniyor. Ayrıca sigorta, kamu malına gelen zararı da yine belirli limitte ödüyor. Avcılar’daki kazada da kamyonun trafik sigortası Anadolu Sigorta tarafından düzenlendi. Sigorta kapsamında hem ölen minibüs şoförünün yakınlarına vefat tazminatı ödenecek hem de kazada pert haline gelen minibüsün maddi hasarı ve çöken köprünün zararı karşılanacak.

320 BİN TL’YE YAKIN TAZMİNAT

Ancak, trafik sigortasının şartları gereği eğer kaza, aracın sahibinin ya da sürücüsünün kasti eylemleri ve ağır kusuru sonucu meydana gelmiş ise sigorta şirketi tazminatları ödüyor sonra da dönüp aracın sahibinden hukuk yoluyla tüm tazminatı talep ediyor. Avcılar’daki kazada da sürücünün kumandanın bozuk olduğunu bilerek, damperi indirmeden trafikte seyretmesi, açık damperle yola devam etmesi ağır kusura giriyor. Halen süren dava sonucunda mahkeme sürücünün kusurlu olduğuna karar verirse Anadolu Sigorta’nın bu kaza nedeniyle ödeyeceği 320 bin TL’ye yakın tazminatı, kamyonun şoförü ya işleteni olan inşaat şirketi ödemek zorunda kalacak.

Sigorta, çöken köprü için  26 bin 800 lira ödeyecek

AVCILAR’da meydana gelen kazada hem üst geçit çökmüş hem de geçitten düşen parçalar nedeniyle minibüs kullanılamaz hale gelmişti. Trafik sigortası kapsamında Anadolu Sigorta, hem minibüsteki maddi zararı karşılayacak hem de çöken köprü için tazminat ödeyecek. Kaza tarihinde trafik sigortasının kaza başına maddi hasar tazminatı ise 53 bin 600 lira olduğundan bu tutar, köprü ve minibüsteki hasar oranına göre paylaştırılacak. Bu çerçevede köprü tamamen yıkıldığından, minibüste kullanılamaz hale geldiğinden eşit paylaşım yapılacak ve sigortadan 26 bin 800 lira köprü için, 26 bin 800 lira da minibüs için ödenecek.

Minibüs sürücüsünün yakınlarına 268 bin TL

ANADOLU Sigorta kazada hayatını kaybeden minibüsün sürücüsü Yusuf Kaya’nın yakınlarına vefat tazminatı da ödeyecek. Anadolu Sigorta yaptığı açıklamada, “Trafik poliçelerindeki ölüm ve sakatlanma kişi başına limit 268 bin TL olup vefat eden kişinin mirasçılarına, poliçedeki limitle sınırlı kalmak kaydıyla yaptırılacak aktüerya hesabı neticesi sonucu belirlenen tutarda destekten yoksun kalma tazminatı ödenecek” dedi. 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

access_time26 Nisan 2024 11:33

Türkiye'de ilk çeyrekte binek otomobiller 73 ülke ve bölgeye ihraç edildi. Bu ihraçlardan toplamda 2 milyar 578 milyon 961 dolar kazanç sağlandı.

Toyota hedeflerini tutturamadı

Toyota hedeflerini tutturamadı

access_time26 Nisan 2024 11:13

Toyota Motor, 2023 mali yılı araç üretiminin yüzde 9,2 artışla 9,97 milyona yükseldiğini bildirdi. Japon otomotiv devi 10,1 milyonluk araç üretim hedefini yakalayamadı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)