Bir efsane daha elektrikle gelecek

Bir efsane daha elektrikle gelecek

access_time04 Şubat 2019 15:22
Volkswagen, “Bulli” olarak da bilinen efsanevi minibüsünün ardından bir diğer efsaneyi daha “tamamen elektrikli” olarak yollara döndürmeye karar verdi

Wolfsburg merkezli VW Grubu, bir dönem otomotiv dünyasına damga vuran ve yeni bir sınıf yaratan “buggy” modelini de tam elektrikli olarak vitrine çıkaracağını açıkladı.

Amerika’da ortaya çıkan “buggy”lerden esintiler taşıyan ve modüler elektrikli araç alt yapısına sahip yeni konsept model, Volkswqagen’in elektrikli araçlara ilgiyi artırmak için çekici modeller üretme stratejisini bir başka ürünü olacak.  

Tam elektrikli buggy konsepti, Kaliforniyalı atalarının izinden gidiyor. O tarihlerde Beetle şasisi temel alınmıştı, şimdiyse MEB platformu aynı esnekliği sağlıyor. Klasik anlamda bir buggy aracın yeniden yorumu olan ve aslına sadık tasarımla ortaya çıkacak modelin sabit tavanı veya kapıları bulunmayacak.

Buggy araçlarla Volkswagen teknolojisinin geçmişi uzun yıllar öncesine dayanıyor. VW’nin bu buggy modelinden, Avrupa ve ABD’de yaklaşık 250 bin adet kadar buggy üretilmişti. VW, diğer efsane aracı Bulli minibüsü de, “I.D Buzz” adıyla üreteceğini belirtmişti.(Milliyet/Levent Köprülü)

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

access_time25 Nisan 2024 10:55

İletişim Başkanlığı'na bağlı DMM, 'uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek' haberlerinin dezenformasyon içerdiği hakkında açıklama...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

Trafiğe martta 226 bin 617 aracın kaydı yapılırken 2 bin 239 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki araç sayısı martta 224 bin 378 arttı.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)