BTSO: Bursa yerli otomobil için biçilmiş kaftan

BTSO: Bursa yerli otomobil için biçilmiş kaftan

access_time26 Kasım 2017 19:48
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, Bursa hem yetişmiş insan kaynağı hem de lojistik avantajlarıyla gerçekten böyle bir yatırım için biçilmiş bir kaftan" dedi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, yerli otomobilin Bursa'nın merkezinde olduğu Marmara Havzası'nda gerçekleşeceğini düşündüğünü söyledi.

Bursa'nın sektördeki yeri dolayısıyla "otomotivin kalbi" konumunda olduğunu hatırlatan Burkay, Otomotiv Test Merkezi'nin Bursa'da yapıldığını, bütün bunların kentteki otomotiv sektörünü doğal kümelenmeye soktuğunu vurguladı.

BTSO olarak kompozit malzemelerde ve yazılım alanında ciddi bir oluşum içine girdiklerini aktaran Burkay, bütün bunların yeni dönemde otomotiv sektörünün ihtiyacı olan tüm komponentleri ve yazılımla ilgili ihtiyaçları kapsayan, tamamlayan unsurlar olduğuna dikkati çekti.

Burkay, otomotiv sektöründe Bursa'nın merkez konumuna geldiğine değinerek, "BTSO olarak bu süreçte üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz. Bu anlamda elini taşın altına koyan konsorsiyum ortaklarına özellikle yatırımla ilgili ciddi altyapıyı sağlayacak bir destek vermemiz gerekiyor. Bursa hem yetişmiş insan kaynağı hem de lojistik avantajlarıyla gerçekten böyle bir yatırım için biçilmiş bir kaftan" dedi.

"Destekler konusunda toplantı yapıyoruz"

Bursa'nın otomotivde köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirten Burkay, şöyle devam etti:

"BTSO olarak Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi (TEKNOSAB) Projemiz var. Projenin gerçekleştirileceği bölge hem raylı sistemlere, hem otobana hem de limanlara olan bağlantılarıyla gerçekten otomotiv sektöründe ciddi rekabet avantajı sağlayan lojistik desteği de bu yatırıma sağlamış olacak diye düşünüyorum. Bu dönemde hem ana yüklenici firmaların hem de yer alacak olan yan sanayimize verilecek destekler konusunda toplantılar yapıyoruz"

"Türkiye yeni teknolojiyi hızlı yakalayacak"

Burkay, bütün teknolojilerde "Zero Point" diye adlandırılan bir sıfır noktasının bulunduğunu, otomotiv sektöründe de özellikle konvansiyonel teknolojiden yeni nesil teknolojiye geçişin yaşandığını aktardı.

Otomotivde şu anda hibritten akü teknolojisine ve elektrikli otomobile kadar birçok teknolojinin tartışıldığını aktaran Burkay, şunları kaydetti:

"Şu anda mevcut dünyadaki gelişmiş otomotiv sektörüyle konvansiyonel teknolojide rekabetimiz çok mümkün değildi. Onların çok ciddi açmış oldukları mesafe söz konusu fakat sıfır noktası dediğimiz bu yeni teknolojiye geçişte Türkiye gerçekten doğru pozisyon alırsa, doğru oyuncularla doğru proje üretirse bu sıfır noktasında yeni teknolojiyi en hızlı yakalayan ülkelerden biri olacak çünkü bu alanda Türkiye'nin çok ciddi bir altyapısı, yetişmiş insan kaynağı ve tüketim potansiyeli var"

Burkay, Türkiye'nin sadece kendi iç pazarıyla değil direkt teması olan üçüncü ülkelerle birlikte en ciddi pazarlardan birini oluşturduğunu dile getirerek, "Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere Ortadoğu'dan Kuzey Afrika'ya ve Doğu Avrupa'ya kadar bu coğrafyada üretim, endüstri ve teknoloji geliştirme anlamında en avantajlı ülkelerden biriyiz" diye konuştu.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

access_time26 Nisan 2024 11:33

Türkiye'de ilk çeyrekte binek otomobiller 73 ülke ve bölgeye ihraç edildi. Bu ihraçlardan toplamda 2 milyar 578 milyon 961 dolar kazanç sağlandı.

Toyota hedeflerini tutturamadı

Toyota hedeflerini tutturamadı

access_time26 Nisan 2024 11:13

Toyota Motor, 2023 mali yılı araç üretiminin yüzde 9,2 artışla 9,97 milyona yükseldiğini bildirdi. Japon otomotiv devi 10,1 milyonluk araç üretim hedefini yakalayamadı

Honda'dan, Kanada'ya 11 milyar dolarlık elektrikli araç ve batarya yatırımı

Honda'dan, Kanada'ya 11 milyar dolarlık elektrikli araç ve batarya yatırımı

access_time26 Nisan 2024 07:20

Kanada'da yeni elektrikli araç fabrika ve batarya tesisi inşa etmeyi planlayan Japon üretici Honda'nın yatırım hacmi 15 milyar Kanada dolarına erişecek.

YORUM YAP

YORUMLAR (1)

  • alp26 Kasım 2017 20:47KIRŞEHİR olacak bence yerli otomobil üretim yeri

    (%0) (%0)