Bursa tarih yazacak

Bursa tarih yazacak

access_time01 Aralık 2014 09:04
Sedan, hatchback, stationwagon yatırımı için düğmeye basan Tofaş, Bursa'da üreteceği model sayısını 6'ya çıkaracak
Türk otomotiv tarihinin en büyük yatırımına imza atmaya hazırlanan Tofaş, Fiat- Chrysler dünyasında da 6 model üreten tek fabrika olarak tarihe geçecek. Sedan, hatchback, stationwagon üretimi için düğmeye basan Tofaş, Doblo, Minicargo ve Linea ile model sayısını 6'ya çıkaracak.

FİKRİ MÜLKİYET TOFAŞ'IN

Tofaş'ın Fiat-Chrysler dünyasında ayrı bir yeri olduğunu söyleyen Tofaş CEO'su Kamil Başaran, "Ayrıca, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi'nde binek ve ticari üreten tek fabrikayız" dedi. Yaptıkları çalışmalarla Türk otomotiv tarihine meydan okuduklarını ifade eden Başaran, şöyle devam etti: "Rakiplerimizden en önemli farkımız geliştirdiğimiz platform ve yeni üretilecek modellerin fikri mülkiyet hakkının bizde olması. Türkiye'de bunun başka bir örneği yok. Bu bizim için büyük bir gurur. Bize ait projeler, sadece Tofaş'a değil, ülke ekonomisine de katkı sağlıyor. Üretimi Türkiye'de tutuyor. Platform sorumluluğu ürün geliştirmenin ötesinde bir konum... Üstelik otomobil platformu sorumluluğu almış olmamız çok daha büyük bir potansiyeli ifade ediyor. Fiat-Chrysler içindeki konumumuzu da güçlendiriyor. Gelecekte farklı varyasyonların kapısını da açabilir."

ABD'YE MEYDAN OKUDU

Doblo'nun Amerika'ya ihracatı için 3 Aralık tarihinde düzenlenecek törene Başbakan Ahmet Davutoğlu katılacak. Tofaş CEO'su Başaran, Doblo'nun ABD regülasyonuna uyum için zorlu test şartlarından geçtiklerini belirterek "Bu anlamda ABD 'ye bir meydan okuduk. Yapabileceklerimizi görünce özgüvenimiz arttı. Mühendisliğimiz de geldiğimiz noktayı gösterdi" dedi.

YENİ MODELER 2016'DA YOLDA

Tofaş , yeni Doblo'yu 2015 başında, yeni Sedan'ı da 2015 sonunda pazara sunmayı hedefliyor. 520 milyon dolarlık yatırımla gerçekleşecek hatchback ve station wagon araçların üretimi 2016'da başlayacak.

3 VARDİYAYA GEÇECEK 2 BİN KİŞİYİ İŞE ALACAK

Tofaş'ın 2015 sonunda 3 vardiya üretime geçeceği sinyalini veren Başaran, 2 bin kişiyi işe alacaklarını söyledi. Tofaş'ta şu anda 6 bin 300 kişi çalışıyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

access_time26 Nisan 2024 11:33

Türkiye'de ilk çeyrekte binek otomobiller 73 ülke ve bölgeye ihraç edildi. Bu ihraçlardan toplamda 2 milyar 578 milyon 961 dolar kazanç sağlandı.

Toyota hedeflerini tutturamadı

Toyota hedeflerini tutturamadı

access_time26 Nisan 2024 11:13

Toyota Motor, 2023 mali yılı araç üretiminin yüzde 9,2 artışla 9,97 milyona yükseldiğini bildirdi. Japon otomotiv devi 10,1 milyonluk araç üretim hedefini yakalayamadı

Honda'dan, Kanada'ya 11 milyar dolarlık elektrikli araç ve batarya yatırımı

Honda'dan, Kanada'ya 11 milyar dolarlık elektrikli araç ve batarya yatırımı

access_time26 Nisan 2024 07:20

Kanada'da yeni elektrikli araç fabrika ve batarya tesisi inşa etmeyi planlayan Japon üretici Honda'nın yatırım hacmi 15 milyar Kanada dolarına erişecek.

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

access_time25 Nisan 2024 10:55

İletişim Başkanlığı'na bağlı DMM, 'uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek' haberlerinin dezenformasyon içerdiği hakkında açıklama...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)