Çeki demirini bizzat test etti

Çeki demirini bizzat test etti

access_time04 Eylül 2013 14:43
Dublör yok, oyuncu yok... Filmde kamyonun üstünde duran adam Volvo Başkanı Claes Nillson...
Claes Nilsson konuyla ilgili açıklamasında, “The Hook” adlı filmle FMX’in önünde yer alan çeki demirinin boyutlarının normalde maruz kaldığı gerilimlerden çok daha fazlasını kaldırabilecek şekilde tasarlandığını göstermek istedik. Amacımız, inşaat kamyonlarımızın gücünü ve kalitesini gözler önüne sermekti. Bunu ortaya koymak için de 15 tonluk bir kamyonu kendi çeki demirinden havaya kaldırmaktan daha iyi bir yol olamazdı” diyor.

Claes Nilsson, "Çok heyecanlandığımı ve kendimi neyin içine attığımı birden fazla kez sorguladığımı itiraf ediyorum. Dağcı değilim ve yüksekliği çok sevdiğim söylenemez. Ama bunu yapacağıma söz verdiğimden, sözümden dönmedim” diyor.
Göteborg limanında sudan 20 metre yükseğe kaldırılmış halde duran bir Volvo FMX inşaat kamyonunun ön panelinde ayakta duran Claes Nilsson sözlerine şöyle devam etti: “Çekimler pek çok kez tekrarlandığı için filmi çekmek zaman aldı. Çekim esnasında hava oldukça soğuktu –yaklaşık 8 derece civarında– ve rüzgar saniyede 10 metre hızla esiyordu. Bir süre oldukça üşüdük. Ama çekimler çok keyifli geçti ve çekim boyunca %100 güvenlik sağlandığından hiç korkmadım.”

Film bir helikopterden çekildi. Her şey en ufak ayrıntısına kadar önceden hazırlandı.  Filmin yönetmeni olan Folke Film'den Filip Nilsson, “İşin zor kısmı, filmin tamamını bir defada helikopterden çekmekti. Yerden 20 metre yükseklikte asılıyken soğukkanlılığını koruyabilen ve yaptığı işe odaklanabilen Claes Nilsson'a hayran kaldığımı da belirtmek isterim. Bunu kendim de denedim, ama sadece 15 dakikalığına. Gerçekten çok ürkütücüydü” diyor.
Volvo Kamyon'un araçlarının özelliklerini test etmek için çektiği ilk olağanüstü film bu değil. “Balerin Akrobasisi”, geçen Ağustos'ta internette yayınlanmasıyla birlikte dünya çapında büyük bir başarı yakaladı. Faith Dickey'in son sürat giden iki kamyonun arasındaki bir ipin üzerinde dengede yürümeyi başardığı videoyu YouTube'da 7 milyonu aşkı kişi izledi. Filmin amacı, Volvo'nun yeni uzun yol kamyonunun gelişmiş dengesini ve direksiyon hakimiyetini göstermekti.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

LPG'ye indirim geliyor

LPG'ye indirim geliyor

access_time01 Mayıs 2024 17:32

LPG'ye yarın geceden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 64 kuruş indirim geleceği aktarıldı.

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

access_time01 Mayıs 2024 17:27

Elon Musk, Tesla'nın elektrikli araç şarj istasyonu ağını yöneten yaklaşık 500 kişilik ekibi işten çıkardı. Bu ani kararın, şirketin odak noktasını yapay zeka ve otonom...

Bakan Ersoy duyurdu, F1 yarışları Türkiye'ye geliyor!

Bakan Ersoy duyurdu, F1 yarışları Türkiye'ye geliyor!

access_time30 Nisan 2024 11:55

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, 2026 yılından itibaren F1 yarışlarının Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

Togg'da zırh detayı

Togg'da zırh detayı

access_time30 Nisan 2024 11:48

Togg'a yüksek güçteki silahlara karşı koruma sağlayan BR4 seviyesi zırhlama işlemi uygulanıyor.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)