Çinli otomotiv devlerinin hisselerinde sert düşüş

Çinli otomotiv devlerinin hisselerinde sert düşüş

access_time18 Nisan 2018 12:38
Çin'in otomotiv sektöründeki yabancı sermaye sınırını kaldırma kararının ardından, Çinli otomobil üreticilerinin hisseleri sert düştü

Çin'in otomotiv sektöründeki yabancı sermaye sınırını kaldırma kararının ardından, Çinli otomotiv şirketlerinin hisseleri sert düştü.

Çin devlet planlama kurumu, tamamen elektrikli ve şarj edilebilir hibrid araç üreten şirketlere uygulanan yabancı sermaye sınırlamasının bu yıl, ticari araç imalatçıları için 2020 yılında ve büyük araç piyasası için geçerli sınırlamaların ise 2022 yılına kadar kaldırılacağını açıklamıştı. 
Dünyanın en büyük otomobil pazarı olan Çin'de, şu anda yabancı imalatçıların herhangi bir yerel girişimdeki payı yüzde 50'yi geçemiyor.

Bu karar sonrasında, Mercedes Benz ve Hyundai ile ortaklıkları Çin'in beşinci büyük otomotiv üreticisi BAIC'in hisseleri yüzde 13 düştü. Brilliance China Automotive hisseleri ise yüzde 9 geriledi.

Guangzhou Automobile Group (GAC) hisseleri ise yüzde 10 düşüş gösterdi. Çin'in en büyük otomotiv şirketi SAIC Motor Corporation hisseleri de yüzde 2,45 gerilerken, ülkenin yedinci büyük otomotiv markası Geely hisselerindeki düşüş yüzde 4,46'yı buldu.

Çin'in otomotiv sektöründeki yabancı sermaye sınırını kaldırma, Pekin'e ticaret konusunda sert eleştiriler yönelten ABD ve diğer ülkelerin başta gelen taleplerinden biriydi. Çin'in kararı, ABD ile yaşanan ticaret geriliminde bir yumuşama işareti olarak görülüyor.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

access_time25 Nisan 2024 10:55

İletişim Başkanlığı'na bağlı DMM, 'uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek' haberlerinin dezenformasyon içerdiği hakkında açıklama...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

Trafiğe martta 226 bin 617 aracın kaydı yapılırken 2 bin 239 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki araç sayısı martta 224 bin 378 arttı.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)