Efsane yönetici 1 Haziran’da görevini bırakacak

Efsane yönetici 1 Haziran’da görevini bırakacak

access_time19 Şubat 2018 14:08
Fiat Chrysler Automobiles CEO'su Sergio Marchionne emekliliği için gün sayarken, yerine kimin geçeceği ile ilgili söylentiler gündeme gelmeye başladı.

Geçtiğimiz ay Detroit Otomobil Fuarı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan FCA CEO’su Sergio Marchionne, görevi için düşünülen adayların hepsinin erkek olduğunu belirtmesi üzerine, FCA’nın üst yönetimindeki muhtemel isimler ortaya çıkmış oldu.

Marchionne’nin yerine Altavilla mı gelecek?

Fiat Chrysler Grubu’nun (FCA) efsane CEO’su Sergio Marchionne’nin 1 Haziran’da görevini bırakması bekleniyor. Marchionne’nin yerine CEO olarak adı geçen 4 aday arasında öne çıkan isim ise Tofaş’ın eski CEO’su olarak da yakından tanıdığımız İtalyan yönetici Alfredo Altavilla.

GEÇTİĞİMİZ ay Detroit Otomobil Fuarı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan FCA CEO’su Sergio Marchionne, görevi için düşünülen adayların hepsinin erkek olduğunu belirtmesi üzerine, FCA’nın üst yönetimindeki muhtemel isimler ortaya çıkmış oldu.
Yeni CEO, 1 Haziran’da İtalya’daki merkez ofiste düzenlenecek 2018-2022 planlarıyla ilgili toplantıda açıklanacak. Dünyanın en önemli otomotiv grubunun en kilit isminin kim olacağı ile ilgili son söz hakkının, FCA hisselerinin çoğunluk oranını elinde bulunduran Agnelli ailesinin üyesi John Elkann’da olacağı dile getiriliyor.

FCA’nın üst yönetiminde 17 erkek yer alırken, bunlardan özellikle öne çıkan 4 ismi Autonews isimli internet sitesinden Larry P. Vellequette aktarmış;

1) Alfredo Altavilla
Tofaş’ın eski CEO’su olarak da yakından tanıdığımız İtalyan yönetici Alfredo Altavilla, FCA Avrupa, Afrika ve Orta Doğu bölgelerini 1990’dan beri yönetiyor. Fiat’ın odak pazarı olan Avrupa’da, kriz dönemini bile başarıyla yöneten Altavilla, Marchionne’nin devamında görev alma ihtimali en yüksek olan aday.

2) Richard Palmer
Finans Direktörü (CFO) görevinde 11 yılı deviren Richard Palmer, agresif olarak belirlenen hedefleri çok öncesinden tutturmasıyla daha çok yatırımcıların öne çıkarmaya çalıştığı bir isim. 51 yaşındaki İngiliz asıllı yönetici, FCA’nın finans faaliyetlerinin kalbinin attığı Londra ofisinde mesai harcıyor.

3) Michael Manley
Bir diğer İngiliz asıllı üst düzey yönetici Michael Manley, 2009 yılından itibaren Fiat bünyesine katılan Jeep’ten sorumlu. Kariyer basamaklarını DaimlerChrysler çatısı altında daha hızlı tırmanan Manley, Jeep’i Çinli ortaklarla buluşturan yönetici olarak nam salmış.

4) Pietro Gorlier
Adaylar arasında ismi geçen bir diğer İtalyan olan Pietro Gorlier, 1989 yılında grubun ticari ve askeri araç markası IVECO’da pazar araştırmacısı olarak başladığı kariyerinin tamamını Fiat çatısı altında geçirmiş ve son olarak FCA’nın parça tedarik kolları MOPAR ve Magneti Marelli markalarını yüksek kârlılığa ulaştırarak önemli başarılara imza atmış.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Honda'dan, Kanada'ya 11 milyar dolarlık elektrikli araç ve batarya yatırımı

Honda'dan, Kanada'ya 11 milyar dolarlık elektrikli araç ve batarya yatırımı

access_time26 Nisan 2024 07:20

Kanada'da yeni elektrikli araç fabrika ve batarya tesisi inşa etmeyi planlayan Japon üretici Honda'nın yatırım hacmi 15 milyar Kanada dolarına erişecek.

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

access_time25 Nisan 2024 10:55

İletişim Başkanlığı'na bağlı DMM, 'uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek' haberlerinin dezenformasyon içerdiği hakkında açıklama...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

Trafiğe martta 226 bin 617 aracın kaydı yapılırken 2 bin 239 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki araç sayısı martta 224 bin 378 arttı.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)