Eskişehir'de de eylem

Eskişehir'de de eylem

access_time26 Mayıs 2015 02:03
Ford Otosan'ın Eskişehir İnönü'deki fabrikasında eylem başlatan işçiler, "Tepkimiz işverene değil, bizleri yıllardır sömüren sendikaya karşıdır" dedi
Ford Otosan firmasının Eskişehir'in İnönü ilçesindeki fabrikasında çalışan işçiler, iş bırakma eylemi başlattı.

Kamyon ve çekici üretim tesislerinde çalışan işçiler, sabah işbaşı yaptıktan yaklaşık 3 saat sonra fabrika bahçesinde toplandı.

Burada bir süre slogan atan yaklaşık 500 kişilik grubun eylemi nedeniyle fabrikanın tüm bölümlerinde üretim durdu.

İşçilerin sözcüsü Ahmet Cemsemiz, fabrika önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, tepkilerinin bağlı bulundukları Türk Metal Sendikasına olduğunu söyledi.

Bursa ve Kocaeli'ndeki fabrikalarda da benzer olaylar yaşandığını belirten Cemsemiz, şöyle konuştu:

"Diğer kentlerdeki arkadaşlarımıza selam olsun. Biraz geç kaldık ancak bugün bizler de onlara katıldık. Onlar bizi bazen eleştirdi ancak nasip bugüneymiş. İnşallah haklı mücadelemize devam edeceğiz. Bu süreçte onların yanında olacağız. Şu iyi bilinsin; tepkimiz işverene değil, bizleri yıllardır sömüren sendikaya karşıdır. Bugün bir milattır. Bu süreci baltalamak, provoke etmek isteyenler olacak ancak buna izin vermeyeceğiz. Taleplerimiz çok basit, diğer fabrikaların talepleri neyse bizimkisi de o. İnsani yaşama şekli, seyyanen bazı rakamlar dönüyor, bu rakamları istiyoruz ama daha netleşmemiş. Gölcük'den gelecek haberler de bizi ilgilendiriyor. Onlarla irtibat halindeyiz. Nasip olursa bu gece sonlanacak deniliyor."

Cemsemiz, bu eylemin bir grev olmadığını vurguladı.

Çalışanların, e-devlet şifresi alıp sendika değiştirmek için harekete geçtiğini söyleyen Cemsemiz, "İşimizden memnunuz ancak sendikamızdan memnun değildik. Diğer vardiyalar işe gelmedi, iptal oldu" ifadesini kullandı.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Honda'dan, Kanada'ya 11 milyar dolarlık elektrikli araç ve batarya yatırımı

Honda'dan, Kanada'ya 11 milyar dolarlık elektrikli araç ve batarya yatırımı

access_time26 Nisan 2024 07:20

Kanada'da yeni elektrikli araç fabrika ve batarya tesisi inşa etmeyi planlayan Japon üretici Honda'nın yatırım hacmi 15 milyar Kanada dolarına erişecek.

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

access_time25 Nisan 2024 10:55

İletişim Başkanlığı'na bağlı DMM, 'uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek' haberlerinin dezenformasyon içerdiği hakkında açıklama...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

Trafiğe martta 226 bin 617 aracın kaydı yapılırken 2 bin 239 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki araç sayısı martta 224 bin 378 arttı.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)