Hangi dev şirketin başı dertte?

Hangi dev şirketin başı dertte?

access_time16 Ocak 2017 07:56
ABD Başkanı Donald Trump 20 Ocak tarihinde başkanlık koltuğuna oturacak ama daha göreve başlamadan otomotiv şirketlerinin korkulu rüyası haline geldi

Volkswagen'den sonra sıra Fiat Chrysler'e geldi. ABD Başkanı Donald Trump henüz göreve başlamadan otomotiv sektörüne yaka silktirdi. ABD’de Fiat Chrysler firmasının başı dertte. Ayrıntıları Deniz Gökçe Akşam'daki köşesinde kaleme aldı.

İşte Gökçe'nin o yazısı;

Yeni ABD Başkanı Trump seçildikten bu yana ama göreve başlamadan evvel bile, ABD otomotif sektörü oldukça dertli bir duruma getirilmişti. Trump, adeta her gün yeni bir otomotif sektörü şirketini zorlamakta idi.

Şimdi de ABD’de Fiat Chrysler firmasının başı dertte. Hatırlanırsa İtalyan Fiat firmasıyla ABD’nin Chrysler firması, Chrysler 2009 yılında ABD tarafından kurtarma operasyonu ile ayağa kaldırıldığından sonra, birleşmişlerdi. Fiat Chrysler 8 yıldır da şirket Başkanı Bay Marchionne’nin büyük çabaları ile ayakta duruyordu .

Önceki ABD Başkanı Obama görevden ayrılmadan birkaç gün evvel de, EPA adlı ABD Çevre Koruma Ajansı, Fiat Chrysler firmasını kanun dışı bir bilgisayar programı ile 104 bin adet diesel otomobilde (Jeep Grand Cherokee ve Ram Pickup’da) emisyonu kanunun izin verdiğinden ötede artırdığı ve hava kirliliği yarattığı nedeni ile itham etmişti. Bu araçlar 2014-2016 arasında üretilmişti.

Fiat firmasının genel müdürü ise iddiayı kabullenmemişti ama firmanın hisse senetleri birkaç gün içinde yüzde 9 değer kaybetmişti. Genel müdür olayın, EPA ile kendilerinin, araçlarının emisyonlarının havayı ne kadar kirlettiği konusunda ölçümde anlaşamamalarından ortaya çıktığını söylüyor, ayrıca da 2017 yılında diesel motorlu söz konusu araçların üretimini EPA ile anlaşana kadar durduracaklarını da ekliyordu.

Volkswagen örneği

Daha once cezalandırılan Volkswagen firmasının altı eski ve yeni yöneticisinin 600 bin diesel motorlu araçta emisyon ölçümünü hile ile düşük gösterecek bir yazılımla yakalanıp içeri alınması tabii tüm otomotif üreticilerini korkutmuştu.

Volkwagen’a suçunu kabul ettiğinden ayrıca 4.3 milyar dolar ceza verilmişti. Ayrıca Volkswagen yönetimi 17.5 milyar dolarlık da ek ödeme yapılmasını da kabul etmişti.

Fiat Chrysler de, eğer incelemeler sonucunda ceza verilmesi EPA tarafından kabul edilirse, 4.63 milyar dolar ceza ödeyecekti ve ilaveten her sorunlu araç için 44 bin 439 dolar ödemek zorunda kalacaktı.

Gene de Fiat Başkanı Marchione Volkswagen gibi sorunlu olduklarını kabul etmiyordu. "Bizim büyük günahımız yok ama küçük sorunlarımız olabilir. Bu nedenle de 2017 için üretimi şimdilik durdurduk!" diyordu.

Bakalım neler olacak. Tabii daha Trump iş başına geçmedi. 20 Ocak'ta iş başına geçtikten sonra neler olacak henüz kimse bilmiyor.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

access_time26 Nisan 2024 11:33

Türkiye'de ilk çeyrekte binek otomobiller 73 ülke ve bölgeye ihraç edildi. Bu ihraçlardan toplamda 2 milyar 578 milyon 961 dolar kazanç sağlandı.

Toyota hedeflerini tutturamadı

Toyota hedeflerini tutturamadı

access_time26 Nisan 2024 11:13

Toyota Motor, 2023 mali yılı araç üretiminin yüzde 9,2 artışla 9,97 milyona yükseldiğini bildirdi. Japon otomotiv devi 10,1 milyonluk araç üretim hedefini yakalayamadı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)