İki büyükşehirden dizele yasak geliyor!

İki büyükşehirden dizele yasak geliyor!

access_time04 Ağustos 2017 14:31
Almanya’da belediyeler çevre kirliliğinin baş nedeni olarak görülen dizel motorlu araçların yasaklanması talebinde ısrarlı.

Dizel krizini çözmek için otomobil sanayi ve siyasetçilerin Berlin'deki zirvesi, dizel yasağı tehlikesini ortadan kaldırmadı. Büyük kentlerin belediye başkanları zirvede alınan dizel motorlu 5.3 milyon araçta yeni güncellemelere gitme kararını yeterli bulmadı.

Stuttgart Büyükşehir Belediye Başkanı Fritz Kuhn ve Münih Büyükşehir Belediye Başkanı Dieter Reiter, dizel araçların trafikten menedilmesinin mümkün olduğunu vurguladı. Münih ve Stuttgart, dizelden en çok etkilenen kentlerin başında geliyor.
Başkan Reiter, “Yeni otomobillerde yazılımın güncellenmesi ve eski otomobil sahiplerine prim teşviklerinin kent sakinlerinin sağlığını korumaya yeterli gelmeyeceği endişesini taşıyorum” dedi. Reiter, Münih olarak zirvede alınan kararların etkisini tespit etmek için kendi ölçüm istasyonlarının değerlerine bakacaklarını söyledi.
Stuttgart Belediye Başkanı Kuhn da, zirvedeki kararlardan düş kırıklığına uğradığını belirtti.

AVRUPA KOMİSYONU GÖZLEMLEYECEK

Avrupa Komisyonu da zirvede alınan, dizel motorlu araçların salgıladığı çevreye ve sağlığa zararlı nitrik asit gazı oranını azaltma kararını “İlk adım” olarak niteledi. Avrupa Komisyonu şimdi alınan bu kararın etkisini gözlemleyeceklerini vurguladı. Avrupa Komisyonu nitrik asit oranının 28 bölgede yasaların öngördüğü miktarın çok üzerinde olduğu gerekçesiyle şubat ayında Almanya'ya dava açmıştı.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

access_time26 Nisan 2024 11:33

Türkiye'de ilk çeyrekte binek otomobiller 73 ülke ve bölgeye ihraç edildi. Bu ihraçlardan toplamda 2 milyar 578 milyon 961 dolar kazanç sağlandı.

Toyota hedeflerini tutturamadı

Toyota hedeflerini tutturamadı

access_time26 Nisan 2024 11:13

Toyota Motor, 2023 mali yılı araç üretiminin yüzde 9,2 artışla 9,97 milyona yükseldiğini bildirdi. Japon otomotiv devi 10,1 milyonluk araç üretim hedefini yakalayamadı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)