İkinci el araç satın alacaklara kötü haber

İkinci el araç satın alacaklara kötü haber

access_time05 Ocak 2015 10:58
Sıfır araba fiyatlarının artışı ile birlikte, ikinci el araç fiyatları yükselişe geçti
2014 yılının Aralık ayındaki sıfır km araçların kampanya yapması ile birlikte ikinci el araçlarda da fiyatlar düşmüştü. Yılbaşından hemen sonra biten Otomobil kampanyaları ile birlikte ikinci el araç fiyatlarında da yeniden artış görüldü. Malatya oto pazarında satışa sunulan otomobil fiyatlarının 2 ila 4 bin lira arasında artması galericileri ve araç sahiplerinin yüzünü güldürürken, otomobil almak isteyen vatandaşları ise üzdü. Bazı vatandaşlar otomobil fiyatlarının artmasına tepki gösterdi. Araç almak isteyen birçok vatandaş pazardan eli boş ayrıldı. Otomobil satışlarında ise durgunluk yaşanmaya başladı.

Oto galericilik yapan Servet Acar, 2015 yılında araç fiyatlarına ciddi bir artış geleceğini belirterek, “Otomobil fiyatları arttı. 1 ay sonra ise bu artış daha da yükselecek. arabasını 50 bin liraya satan bir vatandaş geri almak isterse 1 ay sonra 5 bin lira kadar fark verecek. Kış ayı nedeniyle satışlar zaten düşük simdi daha da düşecek. Bir de ÖTV ve vergi zammı gelecek” dedi.

OTO PAZARINDAN ELİ BOŞ DÖNDÜLER

Araba satın almak için oto pazarına gelen vatandaşlar araba almadan geri döndü. Otomobil arayan bir vatandaş, fiyatların pahalı olduğunu ifade ederek, “Bedelli çıkınca otomobil fiyatları düşer dedik ama maalesef araç fiyatlarında artış olmuş. Bu pazarda araba almadan geri dönüyoruz. İnşallah başka pazara alırız arabayı" dedi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

İkinci el otomobil pazarında satışlar yüzde 35 arttı

İkinci el otomobil pazarında satışlar yüzde 35 arttı

access_time17 Mart 2024 12:27

Türkiye'de ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında satış sayısı, şubatta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 artışla 170 bin 457 oldu.

Ocakta en çok satılan ikinci el oto markaları

Ocakta en çok satılan ikinci el oto markaları

access_time15 Şubat 2024 12:08

Türkiye ikinci el çevrim içi araç pazarında geçen ay Fiat en çok tercih edilen marka olurken, model bazında binekte en çok Egea, hafif ticaride ise Doblo tercih olarak öne...

Kilometrelerini düşürdükleri araçları sattılar! 17 tutuklama

Kilometrelerini düşürdükleri araçları sattılar! 17 tutuklama

access_time10 Şubat 2024 15:13

İstanbul'da, kilometrelerini düşürdükleri araçları satan 17 şüpheli tutuklandı

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Kanun dışı araç alım-satımı düştü

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Kanun dışı araç alım-satımı düştü

access_time02 Ağustos 2023 10:50

Ticaret Bakanlığı yaptığı açıklamada "Araç alım satımında kanun dışı ilan sayılarında ciddi düşüş sağlandı" dedi.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)