İlk '4.0 batarya' Yiğit Akü'den!

İlk '4.0 batarya' Yiğit Akü'den!

access_time27 Mayıs 2016 14:56
Ankaralı Yiğit Akü, endüstri 4.0 teknolojilerini kullanarak ‘akıllı’ akü ve lityum bataryası üretti, dünyada patentini aldı
Ankaralı Yiğit Akü elektrikli otomobiller için ürettiği bataryayla büyük bir başarıya imza attı. Sabah'tan Metin Can konuyu köşesine taşıdı. İşte Metin Can'ın o yazısı: Elektrikli otomobil pazarında yaşanan büyük yarışta, Türk firmaları buluşlarıyla dünya devlerine kafa tutuyor. Son dönemde yerli elektrikli otomobil rüzgârını arkasına alan şirketler birbiri ardına önemli buluşlara imza atıyor. Bu firmalardan biri olan Yiğit Akü, uzun zamandır sürdürdüğü Ar-Ge çalışmaları kapsamında birçok önemli buluşu hayata geçirmeyi başardı.

ENDÜSTRİ 4.0'A UYUMLU

Firma geliştirdiği buluş sayede dünyada patenti kendisine ait olan akıllı akü ve bataryaların tek üreticisi oldu. Ayrıca elektrikli araçlar için lityum iyon bataryaları üreten firma bunları da akıllı ve endüstri 4.0'a uyumlu hale getiren ilk firma oldu. Firma olarak küresel trendlerin ötesine geçmeye çalıştıklarını söyleyen Yiğit Akü Genel Müdürü Erinç Çetin Miser, çalışmalarını şu sözlerle anlattı: "İleri teknoloji üretimimiz ve Ar-Ge çalışmalarımız sonucunda patenti bize ait olan akıllı akülerin tek üreticisi konumundayız. Ayrıca elektrikli araçlar için lityum iyon bataryası üretimimizi 2014'te gerçekleştirdik ve bu konuda yatırımlarımız sürüyor. Endüstri 4.0 olarak da adlandırılan makineler arası iletişim teknolojilerini yeni ürünlerimize adapte etmeyi başardık." Miser'in verdiği bilgiye göre şirketin geliştirdiği 'Akıllı çip' teknolojisi ile üretilen Prestige v3.0 akıllı aküde bulunan garanti sayacı, araca ilk takıldığında devreye giriyor ve tüm verileri kaydediyor. Üründe problem yaşanması durumunda bu veriler sayesinde, hatanın araçtan mı, yoksa aküden mi kaynaklandığı kolayca tespit ediliyor. Bluetooth Low Energy teknolojisinin kullanıldığı Prestige serisi ürünlenrde, cep telefonuyla aracın kaputunu açmadan, akü ve aracın şarj durumu kontrol etmek mümkün.

8 MİLYON DOLAR YATIRIM YAPACAK

2016'yı büyüme yılı ilan ettiklerini ifade eden Miser, şöyle devam etti: "Mevcut kapasitemize ek olarak akü üretim kapasitemizi 1 milyon adet daha yukarı çıkarmak için gerekli yatırım planlamasını yaptık. Yaklaşık 8 milyon dolar gibi bir yatırım harcamasına bu yıl planlandığımız şekilde devam edeceğiz. Hedefimiz Avrupa'da yüzde 10 pazar payına ulaşmak." (Metin Can / SABAH)
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

access_time26 Nisan 2024 11:33

Türkiye'de ilk çeyrekte binek otomobiller 73 ülke ve bölgeye ihraç edildi. Bu ihraçlardan toplamda 2 milyar 578 milyon 961 dolar kazanç sağlandı.

Toyota hedeflerini tutturamadı

Toyota hedeflerini tutturamadı

access_time26 Nisan 2024 11:13

Toyota Motor, 2023 mali yılı araç üretiminin yüzde 9,2 artışla 9,97 milyona yükseldiğini bildirdi. Japon otomotiv devi 10,1 milyonluk araç üretim hedefini yakalayamadı

Honda'dan, Kanada'ya 11 milyar dolarlık elektrikli araç ve batarya yatırımı

Honda'dan, Kanada'ya 11 milyar dolarlık elektrikli araç ve batarya yatırımı

access_time26 Nisan 2024 07:20

Kanada'da yeni elektrikli araç fabrika ve batarya tesisi inşa etmeyi planlayan Japon üretici Honda'nın yatırım hacmi 15 milyar Kanada dolarına erişecek.

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

access_time25 Nisan 2024 10:55

İletişim Başkanlığı'na bağlı DMM, 'uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek' haberlerinin dezenformasyon içerdiği hakkında açıklama...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)