İstanbul metrosu Gebze'ye uzuyor

İstanbul metrosu Gebze'ye uzuyor

access_time07 Kasım 2017 19:41
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bayram, "Projelendirdiğimiz ve 2018 yılında temellerini atacağımız Darıca, Gebze ve OSB'ler metrosunu, İstanbul ile bütünleştirerek ulaşımda dev bir hamle yapmış olacağız." dedi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, 2018'de temellerini atacakları Gebze bölgesindeki metro hatlarını, İstanbul ile entegre ederek büyük bir hamle yapacaklarını bildirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde yapılan yazılı açıklamaya göre, Genel Sekreter İlhan Bayram, İstanbul metrosunun Gebze'de inşa edilecek metro hatlarıyla entegre edilmesine ilişkin görüşlerini iletmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı ile bir araya geldi.

Bayram görüşmede, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Sabiha Gökçen Metro Hattı'nı Gebze'deki OSB'lere, Tuzla Metrosunun da Gebze kent merkeziyle entegre edilmesi konusundaki isteklerini Baraçlı'ya iletti.

"İstanbul'a daha hızlı ve kontrollü ulaşım sağlayacak"

İstanbul metrosunun Kocaeli'ye uzamasıyla ulaşımda büyük bir talebin karşılanacağını belirten Bayram, "Amacımız, hemşehrilerimizin taleplerine ve ihtiyaçlarına yönelik adımlar atmak. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu da Gebze Metrosu'yla birlikte bu projeye de çok önem veriyor. Bu önemli projelerin hayata geçirilmesiyle vatandaşlarımız, İstanbul'a daha hızlı ve kontrollü ulaşım sağlayacak. Tarihi çok eskilere dayanan iki metropol şehir bu projeler sayesinde daha da yakınlaşacak." ifadesini kullandı.

Genel Sekreter Bayram, raylı sistemlerle ilgili çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü vurgulayarak, "Projelendirdiğimiz ve 2018 yılında temellerini atacağımız Darıca, Gebze ve OSB'ler metrosunu, İstanbul ile bütünleştirerek ulaşımda dev bir hamle yapmış olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Honda'dan, Kanada'ya 11 milyar dolarlık elektrikli araç ve batarya yatırımı

Honda'dan, Kanada'ya 11 milyar dolarlık elektrikli araç ve batarya yatırımı

access_time26 Nisan 2024 07:20

Kanada'da yeni elektrikli araç fabrika ve batarya tesisi inşa etmeyi planlayan Japon üretici Honda'nın yatırım hacmi 15 milyar Kanada dolarına erişecek.

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

access_time25 Nisan 2024 10:55

İletişim Başkanlığı'na bağlı DMM, 'uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek' haberlerinin dezenformasyon içerdiği hakkında açıklama...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

Trafiğe martta 226 bin 617 aracın kaydı yapılırken 2 bin 239 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki araç sayısı martta 224 bin 378 arttı.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

YORUM YAP

YORUMLAR (1)

  • yazıklar olsun hepinize07 Kasım 2017 19:59burnumuzun dibinde metro var sanki şimdi gebzeye gidiyor. gültepe de kaç kişi yaşıyor bir bakında el atın, Allah'tan korkunda gültepenin trafik sorununu çözün. bir metroyu alibeyköye verdiniz ama gültepeye çok görüyorsunuz.

    (%0) (%0)