Katmerciler iddiasını büyüttü

Katmerciler iddiasını büyüttü

access_time05 Mayıs 2015 15:20
Katmerciler yeni TOMA ve zırhlı personel taşıyıcılarıyla iddiasını büyütüyor
Araç üstü ekipman sektörünün lider şirketi Katmerciler Araç Üstü Ekipman, bu yıl itibariyle tam 30 yılı geride bırakıyor. 44 ülkeye ulaşan ihracat ağıyla sektörünün açık ara ihracat lideri ve halka açık tek şirketi olarak Katmerciler, sektörünü hem borsada hem uluslararası ölçekte başarıyla temsil ediyor.

Milli Savunma Bakanlığı himaye ve desteğinde, bu yıl 12’ncisi gerçekleştirilen Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı IDEF’e katılan şirketin 12’inci salondaki standı büyük ilgi görüyor. Katmerciler fuarda, yeni geliştirdiği ve güçlendirilmiş zırhıyla güvenliği artırılmış yeni Toplumsal Olaylara Müdahale Aracını (TOMA), Koruma Kalkanını ve Zırhlı Kazıcı Yükleyici İş Makinesini sergilerken kendi geliştirdiği zırhlı personel taşıyıcıları Kangal ve Khan.D’nin de tanıtımını yapıyor.

Katmerciler’in rehberi ülkemizin 2023 vizyonu

Ülkemizin 2023 vizyonunu kendisine rehber edinen şirket, Ar-Ge’ye verdiği önem sayesinde, basit ekipmanlardan, ileri teknolojiye dayalı, katma değeri yüksek ürünlere kadar çok farklı ürün geliştirme yetenek ve kapasitesiyle, aynı zamanda sektörünün öncü şirketi durumunda.

1985 yılında kurulan şirketin tarihinde 2010 yılının özel bir yeri var. Katmerciler, halka açıldığı 2010 yılında, ülkemizde Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın ihtiyacı olan Toplumsal Olaylara Müdahale Araçlarının (TOMA) üretimine de başladı.

Daha önceki yıllarda ülkemizin diğer bazı firmaları tarafından üretimi yapılan TOMA’ların üretiminde 2010 yılından sonra Katmerciler öne çıktı. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı için son yıllarda üretilen TOMA’ların büyük bölümünün Katmerciler tarafından üretilip teslim edilmiş olması, ulusal ve uluslararası ölçekte şirkete duyulan güveni artırırken, şirketin de özgüvenini yükseltmiş durumda.
Araç üstü ekipman sektöründeki başarısını TOMA ile taçlandıran şirket, şimdi segmentinin en ileri TOMA’sını ülkemizin hizmetine ve diğer ülke pazarlarına sunmaya hazırlanıyor. Daha güçlendirilmiş ve daha güvenli hale getirilmiş yeni TOMA’ların temel teknik özelliklerini şöyle özetlemek mümkün:

Mercedes Actros 1832 AK 4x4 WB 3900 mm şasi araç üzerine monte edilen ekipmanda 5 tonluk su tankı bulunuyor. Yeni TOMA’nın köpük tankı 80 litre, boya ve gaz tankları 60’ar litre kapasiteye sahip. Perkins motora sahip araçların pompa ve monitörü ise Katmerciler tarafından geliştirildi. Araç, BR6 balistik korumalı. Kabin içinden joystick kumandalı dijital ekranlı kumanda, aracın kullanımını kolaylaştıran, manevra yeteneğini artıran, dolayısıyla performansını yükselten bir işlev taşıyor.
30’uncu yılda yeni bir kulvar: Zırhlı personel taşıyıcılarıyla savunma sanayi
TOMA’ları savunma sanayine giriş ürünü olarak konumlandıran ve bu alanda önemli başarılara imza atan şirket, zırhlı personel taşıyıcılarıyla savunma sanayine giriş hazırlığında. İki farklı tip aracıyla bu sektöre adım atma yolundaki Katmerciler, araç üstü ekipman sektörüyle birlikte savunma sanayinde de yer alarak şirketi daha üst bir seviyeye taşıyacak.

Uzun süredir Ar-Ge çalışmaları devam eden, halen kullanımdaki zırhlı personel taşıyıcı araçların yaşattığı sorunları da ortadan kaldırmaya yönelik geliştirilen, muadillerine göre daha dayanıklı, daha güçlü ve manevra kabiliyeti daha yüksek bu araçlarla Katmerciler, askeri personel için daha güçlü koruma, daha güvenli transfer imkanı sağlayarak ülkemiz savunmasına güç katmayı hedefliyor.

Katmerciler’in üretimine hazır olduğu araçlardan birisi, Khan.D adını taşıyor. Dokuz personel taşıma kapasitesine sahip araç, 6070 mm uzunluğunda, 2540 mm yüksekliğinde, 2490 mm genişliğinde. Muharebe ağırlığı 8.845 kg olan, saatte 120 km hıza ulaşabilen, 300 beygir gücündeki araçta Ford motor kullanılıyor.

Kangal adı verilen diğer araç ise Khan.D’ye göre daha büyük hacme ve taşıma kapasitesine sahip. 10 personel taşıyabilen, 14 ton muharebe ağırlığına sahip aracın uzunluğu 6895 mm, yüksekliği 3010 mm, genişliği 2470 mm. Dolu depo menzili 1.100 km olan Kangal, muadil araçlardaki standart koruma sağlayan özelliklerin ötesine geçilerek mayın patlamalarına karşı koruma sağlayacak şekilde geliştirilen, oldukça dikkat çekici bir araç.

Halka açık, kurumsallaşmayı başarmış, TOMA’lardan zırhlı personel taşıyıcılarına uzanan yeni ürünleriyle kulvarını ve ürün gamını genişleten, kalite ve güveni kurumsal marka vaadi haline getiren, ülkemizin 2023 vizyon ve hedeflerine ulaşması yolunda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmek için özel çaba harcayan bir şirket olarak Katmerciler, önümüzdeki yıllarda adından çok daha fazla söz ettirmeye aday.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

access_time25 Nisan 2024 10:55

İletişim Başkanlığı'na bağlı DMM, 'uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek' haberlerinin dezenformasyon içerdiği hakkında açıklama...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

Trafiğe martta 226 bin 617 aracın kaydı yapılırken 2 bin 239 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki araç sayısı martta 224 bin 378 arttı.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)