Köprüde selfie çektirene ceza

Köprüde selfie çektirene ceza

access_time29 Ağustos 2016 17:54
Selfie çekmek için Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde duran ve felç olan trafikte emniyet şeridini iptal edenler ceza ödemeye başladı
 Mobil EDS araçlarının artan şikayetler üzerine Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde yeni uygulamaya gidildi

İstanbul'un Avrupa ve Asya yakasını üçüncü kez birleştiren, dünyanın üzerinden tren geçen en uzun ve en geniş asma köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, geçişlerinücretsiz olduğu bugünlerde vatandaşların akınına uğramıştı.

Yasak olmasına rağmen köprü üstünde durup selfie (özçekim) pozu verenlerin de etkisiyle trafik çekilmez hale gelmişti. Köprüyü evlerine veya işlerine gitmek için kullananlar, hem selfie'cilere hem de emniyet şeridini ihlal edenlere isyan ediyordu.

Yetkililere göre köprünün üzerinde yer aldığı Kuzey Marmara Otoyolu son günlerde mobil EDS cihazlarıyla takviye edilerek çok sayıda sürücüye ceza kesilmeye başladı. 

Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) trafik kurallarını ihlali uzaktan tespit için kullanılıyor. Kameraların olmadığı bölgeler zaman zaman mobil EDS cihazı taşıyan araçlara devreye gezdirilerek takip edilebiliyor. EDS ile azami hız, emniyet şeridi ve trafik ışığı gibi çok sayıda ihlal tespit edilebiliyor. 

HÜRRİYET 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

access_time26 Nisan 2024 11:33

Türkiye'de ilk çeyrekte binek otomobiller 73 ülke ve bölgeye ihraç edildi. Bu ihraçlardan toplamda 2 milyar 578 milyon 961 dolar kazanç sağlandı.

Toyota hedeflerini tutturamadı

Toyota hedeflerini tutturamadı

access_time26 Nisan 2024 11:13

Toyota Motor, 2023 mali yılı araç üretiminin yüzde 9,2 artışla 9,97 milyona yükseldiğini bildirdi. Japon otomotiv devi 10,1 milyonluk araç üretim hedefini yakalayamadı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)