Kurban Bayramı için 10 bin ek sefer konacak

Kurban Bayramı için 10 bin ek sefer konacak

access_time05 Ağustos 2018 11:25
Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla özellikle tatil yörelerine yönelik otobüs biletlerine talep arttı. Bayram süresince 10 milyondan fazla yolcu hedefleyen otobüs firmaları, vatandaşların mağdur olmaması için 10 bin ek sefer düzenleyecek.

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı ve TOBB Karayolu Yolcu  Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, RamazanBayramı, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimi  dolayısıyla haziran ayının sektör için kayıp bir ay olduğunu söyledi.

Yıldırım, "Bu nedenle yaz tatili 2 aya sıkıştı. Seçimlerin ardından  başlayan hareketlilik, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla daha da  arttı. Yolcu sayısı beklenenin çok üzerine çıktı." dedi. 

Bayram tatili dolayısıyla yolculukların 15 Ağustos itibarıyla  yoğunlaşacağına dikkati çeken Yıldırım, özellikle tatil yörelerine otobüs  biletlerinin gidiş-dönüş olarak alınması tavsiyesinde bulundu.

Yıldırım, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının şehirler arası otobüs  firmalarına, Kurban Bayramı tatil süresince B2 ve D2 belgelerine kayıtlı  otobüsleri kullanma izni vermesiyle 10 bin ek sefer konulacağını bildirdi.

Tatil yörelerine yönelik otobüs seferlerine talebin arttığını  vurgulayan Yıldırım, "Aynı zamanda bayram tatilini memleketlerinde geçirmek  isteyenler de bulunuyor. Bu bayram, Türkiye'nin her yerine yoğun talep alıyoruz."  diye konuştu.

Korsan bilet uyarısı

Yıldırım, Türkiye genelinde 343 otobüs firmasının 7 bin 600 otobüsle  hizmet verdiğine işaret ederek, normal günlerde 22 bin olan otobüs sefer  sayısının bayram ve tatil dönemi gibi özel günlerde 27 bine kadar çıktığını  anlattı.

Vatandaşların, 9 günlük Kurban Bayramı tatilini de fırsat bildiklerini  belirten Yıldırım, "Tatil süresince günlük 800-850 bin, 9 günlük bayram tatilini  de içine alan 12 günlük süre içinde yaklaşık 10 milyon yolcuya hizmet vereceğiz.  Tatil süresince 10 bin ek seferle 450 bin yolcu daha taşınmasını hedefliyoruz."  ifadesini kullandı.

Bilet almayı düşünen vatandaşların acele etmesini isteyen Yıldırım,  korsan bilet konusunda da uyarılarda bulundu.

"Vatandaşlarımız sadece otogarlardan kalkan otobüslerin firmalarından  bilet alsın." diyen Yıldırım, mağduriyet yaşanmaması için kayıt altında olmayan  taşıtlara binilmemesi gerektiğini vurguladı.

Mustafa Yıldırım, bayram dolayısıyla otobüs bilet fiyatlarında  herhangi bir artışın söz konusu olmadığını kaydetti.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

access_time26 Nisan 2024 11:33

Türkiye'de ilk çeyrekte binek otomobiller 73 ülke ve bölgeye ihraç edildi. Bu ihraçlardan toplamda 2 milyar 578 milyon 961 dolar kazanç sağlandı.

Toyota hedeflerini tutturamadı

Toyota hedeflerini tutturamadı

access_time26 Nisan 2024 11:13

Toyota Motor, 2023 mali yılı araç üretiminin yüzde 9,2 artışla 9,97 milyona yükseldiğini bildirdi. Japon otomotiv devi 10,1 milyonluk araç üretim hedefini yakalayamadı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)