Lada yeni modellerini tanıttı

Lada yeni modellerini tanıttı

access_time19 Eylül 2014 15:59
Rusya otomobil üreticilerinin ilgi odağı oldu
Dünyanın en büyük otomobil pazarı olma yolunda hızla ilerleyen Rusya, geçtiğimiz hafta Moskova Otomobil Fuarı ile dünyanın dört bir yanından otomobil üreticilerinin ilgi odağı oldu. Bilindiği gibi ülkenin en büyük yerel üreticileri arasında yer alan Lada’da bu fırsatı kaçırmayarak yeni modellerini Moskova’da sergiledi.

Bu yıl ilk olarak Xray 2, 5 kapılı crossover-hatchback karışımı modeli tanıtan Lada, bu modeli ilk olarak 2012 yılında 3 kapılı Xray konsept modeli olarak tanıtmıştı. Markanın bu modelleri eski Mercedes Benz ve Volvo tasarımcısı olan Steve Mattin tarafından tasarlandı. Massin, 2011 yılında Lada’nın tasarım şefi pozisyonuna getirilmişti.

Xray modelinin tasarımı detaylarına Lada’nın yeni sedan modeli Vesta’da da yer verilmiş. Bu yeni Vesta modelinin uzun süredir hizmet veren Lada Granta modelinin yerini alması bekleniyor. Renault-Nissan Birlikteliği ile ortak çalışmalar sürdüren Lada, yeni Vesta modelinde Renault-Nissan üretimi platformları kullanacak. Tasarımı ile büyük beğeni toplayan Vesta modeli, Maserati’nin yeni çizgilerini andıran hatları ile dikkat çekiyor.

Ayrıca Lada bu yeni Vesta modelinin bir de yarış versiyonunu üretmiş. Dünya Touring Otomobil Şampiyonası’nda (WTCC) yarışan ancak 3 yıldır sonuncu gelen Lada Granta WTCC modelinin yerini alacak olan yeni Vesta WTCC modeli Fransız yarış malzemeleri üreticisi Oreca ile ortak üretilmiş. Gelecek sezon yarışa başlayacak olan Vesta WTCC modeli ile Lada yarışlara başarılı bir dönüş planlıyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

access_time25 Nisan 2024 10:55

İletişim Başkanlığı'na bağlı DMM, 'uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek' haberlerinin dezenformasyon içerdiği hakkında açıklama...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

Trafiğe martta 226 bin 617 aracın kaydı yapılırken 2 bin 239 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki araç sayısı martta 224 bin 378 arttı.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)