Maliye, kaçağı plakadan bulacak

Maliye, kaçağı plakadan bulacak

access_time09 Mayıs 2017 05:46
Akaryakıt istasyonlarındaki plaka takip sistemi, Maliye Bakanlığı tarafından vergi kaçakçılarını yakalamada kullanılacak

Akaryakıt istasyonlarına kurulan plaka takip sistemi ile polis aranan ya da sahte plakalı araçlardan anında haberdar oluyor. Maliye Bakanlığı’nın da gözü bu sistemde. Maliye ile akaryakıt istasyonları arasında bağlantı kurulursa, Maliye sahte faturacıyı ya da vergi kaçakçısını anında yakalayabilecek.

Akaryakıt istasyonuna gelen bir araç benzin almak istediğinde yazarkasaya plakası giriliyor. Akaryakıt istasyonları Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) bağlı. Online sistemin bir ucu bu yılın başında Emniyet’e bağlandı. Plaka sisteme girdiğinde eğer aranan bir araba ya da plaka sahteyse Emniyet akaryakıt istasyonu ile irtibata geçiyor ve araba sahibinin bekletilmesini istiyor. Sistem sayesinde bir plakanın bir günde 270 kez yakıt aldığı tespit edildi. Ayrıca Kayseri’de olası bir bombalamada kullanılacağı için aranan bir arabanın yakalandığı ifade ediliyor.

Akaryakıt sektörü yetkilileri, aynı sistemi Maliye’nin de kullanması için bir görüşme yapıldığını belirterek, Maliye Bakanlığı’nın kendilerinden bir rapor istediğini söylediler. Böylece Maliye’nin de online sistemden kimin kaç litre benzini hangi saatte aldığını, sahte faturacılık yapılıp yapılmadığını görebileceğini, kredi kartı ile eşleştirebileceğini söylediler.

HACİZLİ ARABA DA GÖRÜLÜYOR

AKARYAKIT sektörü yetkilileri, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sistemi biraz daha geliştirdiğini ve haciz kaydı olan, hakkında ihbar olan her türlü aracın datasını indirip anında 155 haber merkezine ilettiğini ve 5 dakika sonra da ekiplerin istasyonlara geldiğini belirterek, benzer şekilde bu yöntemde hacizli olup kaçırılan bir aracın da tespit edildiğine dikkat çekti. (Hürriyet / Neşe Karanfil)

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

access_time25 Nisan 2024 10:55

İletişim Başkanlığı'na bağlı DMM, 'uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek' haberlerinin dezenformasyon içerdiği hakkında açıklama...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

Trafiğe martta 226 bin 617 aracın kaydı yapılırken 2 bin 239 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki araç sayısı martta 224 bin 378 arttı.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)