Mercedes'in hangi konuda Türkiye'den şikayetçi?

Mercedes'in hangi konuda Türkiye'den şikayetçi?

access_time10 Mart 2014 10:31
Mercedes Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes, Tüm marka yöneticilerinin olduğu gibi ekonomide yaşanan belirsizlikten şikayetçi oldu
Amerika’nın ardından Avrupa’daki toparlanmanın meyveleri birer birer geliyor. Ford ve Hyundai’nin ardından Mercedes Benz Türk de Aksaray ve Hoşdere’deki fabrikalarına yönelik yeni yatırımları devreye almaya hazırlanıyor. Mercedes Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes, ihracat pazarlarındaki büyüme ve çeşitlilik nedeniyle gerek kamyon üretiminde gerekse otobüste yeni yatırımları devreye almaya hazırlandıklarını söyledi.
Cenevre Otomobil Fuarı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Genes, tüm marka yöneticileri gibi Türkiye’deki ekonomide yaşanan belirsizlikten şikayetçi oldu.
Seçimlerin bitmesiyle birlikte daha tahmin edilebilir bir pazar oluşmasını beklediklerini söyleyen Genes’in ekonominin geneline yönelik yorumlarını ise şöyle aktardı: “Türkiye ekonomisi son 10 yıldır büyüyordu. Bu dönemde yaşananlar siyasi çalkantı olmasa da normal olarak karşılanabilir. Zira, bir soğuma süresi gerekiyordu. Ülkemden bir deyimle at her zaman koşamaz. Önümüzde yaşanacak seçimler ve mevcut ortam bir belirsizlik yaratıyor. Olumsuz değilim ama çok da olumlu bir tablo yok. Fakat, Türkiye’ye güvenimiz tam. Biz burada önemli yatırımlara imza attık. Durum ne olursa olsun yatırım stratejilerimizi değiştirmeyeceğiz. Kamyon üretimi yaptığımız Aksaray’a ve otobüs üretimi yaptığımızHoşdere’de ek yatırımlar yapacağız.”
 Rainer Genes, yeniden büyüme yakalayabilmek için yeni taşıyıcı kolonlara ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, “Ekonomi gayrimenkul ve alt yapı yatırımları ile büyüdü. Yeni taşıyıcı kolonlara ihtiyaç duyuluyor. Tüm çalkantılara rağmen, Türkiye’nin riskli ülke sınıfına girmesi söz konusu bile değil” diye konuştu.
Mercedes Benz Türk’te gerçekleştirilen ve otomobil ile ticari araç birimlerinin ayrıldığı yeniden yapılanma sürecinin ardından otomobil birimi direktörü olarak görevine devam eden Şükrü Bekdikhan ise satışlarda otomobilin ağırlığının giderek arttığına işaret etti. Geçen yıl 51 binlik satış gerçekleştirdiklerini söyleyen Bekdikhan, bu rakamın yaklaşık 20 bin tanesinin otomobil bunun da yüzde 79’unun 1.6 litrelik araçlar olduğunu söyledi.  ÖTV, kredi sınırlaması gibi tedbirler hakkında da yorum yapan Bekdikhan, şöyle devam etti: “Başta vergi düzenlemeleri olmak üzere önemli değişiklikleri yaparken bir geçiş süreci tanınmalı. 3 ile 6 aylık bir geçiş süreci gerek biz gerekse tüketicilerin adaptasyonu için yeterli olacaktır.”

Marka 7 yaş gençleşti

Son dönemde pazara sunulan yeni modeller ve 1.6 litre hacimli modellerle birlikte Mercedes’in daha ulaşılabilir olduğunu vurgulayan Şükrü Bekdikhan, geçmişte 47-48 olan müşteri yaş ortalamasının geçen yıl 40-41 düzeyine gerilediğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: “Ticari araç teşkilatımızın, otomobil yatırımı da yapmasıyla bu alanda rakiplerimizden çok ilerdeyiz. Türkiye’nin bazı bölgelerinde lüks sınıfta sadece biz varız.”
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Honda'dan, Kanada'ya 11 milyar dolarlık elektrikli araç ve batarya yatırımı

Honda'dan, Kanada'ya 11 milyar dolarlık elektrikli araç ve batarya yatırımı

access_time26 Nisan 2024 07:20

Kanada'da yeni elektrikli araç fabrika ve batarya tesisi inşa etmeyi planlayan Japon üretici Honda'nın yatırım hacmi 15 milyar Kanada dolarına erişecek.

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

access_time25 Nisan 2024 10:55

İletişim Başkanlığı'na bağlı DMM, 'uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek' haberlerinin dezenformasyon içerdiği hakkında açıklama...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

Trafiğe martta 226 bin 617 aracın kaydı yapılırken 2 bin 239 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki araç sayısı martta 224 bin 378 arttı.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)