Otomobil devi dizelden vazgeçiyor

Otomobil devi dizelden vazgeçiyor

access_time16 Mayıs 2018 17:29
Volvo, Londra'da düzenlenen Geleceğin Arabası Zirvesi'nden gelen son dakika haberine göre 2019 yılından itibaren yeni nesil tüm arabalarında dizel motor seçeneğini kaldıracağını açıkladı

Volvo bir daha asla dizel üretmeyeceğini açıkladı. İsveçli otomobil devi, Financial Times tarafından Londra'da düzenlenen "Geleceği Arabası Zirvesi" etkinliğinde kararını açıkladı. 

Volvo CEO'su Hakan Samuelsson yaptığı açıklamada "Dizelin daha daha kirli olduğunu söylemiyoruz ancak daha karmaşık ve daha pahalı." dedi.

Volvo, 2019 yılından modellerinden sonra uygulayacağını kararını ilk olarak S60 modeliyle hayata geçirecek. Yeni S60 seçeneklerinden dizel motoru çıkaran İsveç merkezli üretici sadece benzinli ve hibrid üretimi yapacak.

Dizel seçeneği olmasan sunulacak ilk modern Volvo aracı olan S60'ın gelecek birkaç haftada görücüye çıkması bekleniyor. Başlangıç olarak dört silindirli Drive-E benzinli motor ve ikili benzinli hibrid opsiyonu sunulacak. Mild hibrid seçeneği ise seneye gelecek.

Volvo, bu adımıyla Toyota, Nissan, Fiat Chrysler gibi dizel üretimini durduracağını açıklayan üreticiler arasına katılmış oldu. Şirket, geçen yıl yeni serilerde, 2019 yılından itibaren her yeni modelde elektrikli versiyon da çıkaracağını açıklamıştı. Volvo'nun 2025 yılındaki hedefi satışlardaki payın yarısının elektrikli araçlardan gelmesi.(Alper Öcal/Habertürk)

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

LPG'ye indirim geliyor

LPG'ye indirim geliyor

access_time01 Mayıs 2024 17:32

LPG'ye yarın geceden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 64 kuruş indirim geleceği aktarıldı.

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

access_time01 Mayıs 2024 17:27

Elon Musk, Tesla'nın elektrikli araç şarj istasyonu ağını yöneten yaklaşık 500 kişilik ekibi işten çıkardı. Bu ani kararın, şirketin odak noktasını yapay zeka ve otonom...

Bakan Ersoy duyurdu, F1 yarışları Türkiye'ye geliyor!

Bakan Ersoy duyurdu, F1 yarışları Türkiye'ye geliyor!

access_time30 Nisan 2024 11:55

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, 2026 yılından itibaren F1 yarışlarının Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

Togg'da zırh detayı

Togg'da zırh detayı

access_time30 Nisan 2024 11:48

Togg'a yüksek güçteki silahlara karşı koruma sağlayan BR4 seviyesi zırhlama işlemi uygulanıyor.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)