Otomotiv üreticileri NAFTA'nın değişmesini istemiyor

Otomotiv üreticileri NAFTA'nın değişmesini istemiyor

access_time23 Mayıs 2017 11:34
ABD, Kanada ve Meksikalı otomotiv üreticileri NAFTA'nın menşe kurallarının değişmemesi konusunda hemfikir.

Meksika otomotiv üreticileri birliği, Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'nda (NAFTA) yer alan menşe kurallarının değiştirilmemesi konusunda ABD, Kanada ve Meksikalı üreticilerinin görüş birliğinde olduğunu söyledi.

ABD pazarına yakınlığı, birçok ülkeyle yaptığı serbest ticaret anlaşmaları ve düşük işçilik maliyetleri nedeniyle dünyanın başlıca otomotiv üreticilerinin fabrika kurdukları Meksika'nın otomotiv üreticilerini temsil eden AMIA'nın başında bulunan Eduardo Solis şunları söyledi:

"Pozisyonumuz ticaret anlaşmasının başarılı olduğu ve menşe kuralları gibi önemli bir konuya dokunulmaması gerektiği yönünde"

NAFTA'nın mevcut menşe kurallarının Kuzey Amerika otomotiv sektörünün entegre olması ve değer yaratmasına imkan verdiğini belirten Solis, "Pazarlara erişim ve menşe kuralları açısından pozisyonlarımız ortak" ifadesini kullandı.

ABD, Kanada ve Meksika arasındaki serbest ticaret anlaşmasına göre bir ürün belirli oranda üç ülkede üretilen ham veya ara maddeleri içeriyorsa, ticareti gümrük vergisinden muaf olarak yapılabiliyor.

ABD Başkanı Donald Trump ise NAFTA'nın ABD'li şirket ve işçilere daha faydalı olacak şekilde yeniden müzakere edilmesini isterken, Beyaz Saray geçen hafta itibariyle 16 Ağustos'ta NAFTA'nın yeniden müzakeresine imkan verecek süreci başlattı.

Dünyanın başlıca üreticilerinden General Motors, Ford Motor Company, Fiat Chrysler ve Volkswagen'in Meksika'da fabrikaları bulunuyor.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

access_time26 Nisan 2024 11:33

Türkiye'de ilk çeyrekte binek otomobiller 73 ülke ve bölgeye ihraç edildi. Bu ihraçlardan toplamda 2 milyar 578 milyon 961 dolar kazanç sağlandı.

Toyota hedeflerini tutturamadı

Toyota hedeflerini tutturamadı

access_time26 Nisan 2024 11:13

Toyota Motor, 2023 mali yılı araç üretiminin yüzde 9,2 artışla 9,97 milyona yükseldiğini bildirdi. Japon otomotiv devi 10,1 milyonluk araç üretim hedefini yakalayamadı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)