Peugeot Traveller i-Lab ile profesyonel çözüm

Peugeot Traveller i-Lab ile "profesyonel" çözüm

access_time12 Şubat 2016 12:11
Yeni Peugeot Traveller Combispace, internet bağlantısı baz alınarak geliştirilen çözümlerle iş profesyonellerine yönelik hazırlandı
Şirketten yapılan açıklamaya göre iş profesyonellerinin hayatını kolaylaştırmak üzere teknolojiyi kullanan Peugeot, 32 inçlik dokunmatik tablet, WiFi hotspot, Bluetooth, şarj istasyonları ve her bir yolcu için sanal gerçeklik başlığı gibi teknolojik çözümleri Traveller i-Lab konseptiyle sunuyor.

VIP Shuttle görüntüsü sergileyen Peugeot Traveller i-Lab, 4,96 metre uzunluğa ve 1,90 metrelik yüksekliği ile kapalı otoparklara girme olanağı tanıyan alçak tavanlı yapı kullanım kolaylığını destekliyor.Peugeot, söz konusu aracın teknolojik alt yapısı için Koreli Samsung ile işbirliği yaptı.

Eller serbest sürgülü yan kapılar sayesinde ayağını eşikteki sensöre uzatan yolcu kapıya elini değmeden kapıyı açabilme imkanına sahip. Araca binilmesiyle  yolcunun akıllı mobil cihazı araçtaki WiFi hotspot ile eşleşiyor. Araç içerisindeki ekipman çeşitliliği yolcuların ihtiyaçlarını karşılamaya hazır.

Peugeot'nun internet bağlantılı navigasyonu ajandaya girilen yeni toplantı noktalarına otomatik olarak yönlendirme yapabilmekte. Varılacak noktanın rezervasyon yapılan bir otel olması halinde 32 inç büyüklüğündeki tablet ilgili web sitesine bağlanıyor ve sanal gerçeklik başlığı Samsung Gear VR üzerinden oda ile ilgili bir sanal tur yapma imkanı sunuyor.Söz konusu bu teknoloji ile bir yapımcı potansiyel çekim mekanını gezebiliyor veya bir tasarımcı bu teknolojiyi henüz geliştirilmekte olan ürünlere göz atmak için kullanabiliyor.

Profili veya mesleği ne olursa olsun, yolcular akıllı telefonlarını bir konsola dönüştürerek günlük yaşamlarını kolaylaştırabiliyor. Örneğin iş profesyoneli shuttle içinde otel check-in veya check-out yapabiliyor.

Hayatı kolaylaştıran çözümler

Yeni nesil Peugeot internet bağlantılı navigasyon sayesinde yolculuklar zamanında gerçekleşirken,gerçek zamanlı trafik bilgisi ve alternatif rotalar sunan sistem 3D haritalama yöntemiyle sürücüyü desteklemekte.Sistem aynı zamanda hava durumu veya yakıt fiyatları gibi bilgilerle sürücünün hayatını kolaylaştırıyor.

Yeni nesil sürüş destek sistemleriyle donatılan Peugeot Traveller i-Lab sürücü ve beraberindeki yolcuların güvenliğine de katkı sağlıyor. Trafik İşareti Tanımlama Sistemi yolu tarayarak hız sınırı tabelalarını tespit ederek bunları gösterge panelinde göstermekle kalmıyor, aynı zamanda sürücünün dikkatini çekmek üzere gösterge panelinin rengini de değiştiriyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Peugeot Traveller i-Lab Tasarım Sorumlusu Keith Ryder, bünyesinde Peugeot binek otomobillerinin tasarım öğelerini barındıran Traveller i-Lab'ın iş profesyonellerine yönelik shuttle sınıfına tamamen yeni bir soluk getiren bir konsept olduğunu bildirdi.

Ryder, akıcı ve aerodinamik hatlarıyla çekici bir görünüm sunarken sürgülü yan kapılarının son derece geniş bir yaşam alanına açıldığını dile getirdi. Peugeot Traveller i-Lab İç Mekan Tasarımcısı Alessandro Riga ise Peugeot Traveller i-Lab'ın her şeyi kolaylaştırdığını ve daha akıcı hale getirdiğini kaydetti.

Kullanılan araç içi teknolojilerin günlük yaşamı kolaylaştırdığını, zaman kazandırdığını ve yaşam kalitesine katkı sağladığını aktaran Riga, "Dokunmatik tableti destekleyen panel yolcular arası bilgi alışverişine imkan tanıyan yapısıyla çok yönlü yapıyı bambaşka bir boyuta taşıyor" ifadelerini kullandı.

Peugeot Strateji Direktörü Jerome Micheron da Peugeot Traveller i-Lab'ın markanın dinamizm stratejisini tüm sınıflarda uygulama kararlılığının en iyi göstergesi olduğunu vurgulayarak, "Üst seviyede güvenlik ve internet erişimi ile ağ bağlantı çözümleriyle Peugeot Traveller i-Lab iş müşterilerine hayatı kolaylaştıran tamamen yeni bir deneyim sunuyor." değerlendirmesini yaptı.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

LPG'ye indirim geliyor

LPG'ye indirim geliyor

access_time01 Mayıs 2024 17:32

LPG'ye yarın geceden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 64 kuruş indirim geleceği aktarıldı.

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

access_time01 Mayıs 2024 17:27

Elon Musk, Tesla'nın elektrikli araç şarj istasyonu ağını yöneten yaklaşık 500 kişilik ekibi işten çıkardı. Bu ani kararın, şirketin odak noktasını yapay zeka ve otonom...

Bakan Ersoy duyurdu, F1 yarışları Türkiye'ye geliyor!

Bakan Ersoy duyurdu, F1 yarışları Türkiye'ye geliyor!

access_time30 Nisan 2024 11:55

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, 2026 yılından itibaren F1 yarışlarının Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

Togg'da zırh detayı

Togg'da zırh detayı

access_time30 Nisan 2024 11:48

Togg'a yüksek güçteki silahlara karşı koruma sağlayan BR4 seviyesi zırhlama işlemi uygulanıyor.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)