Radar tuzaklarını FETÖ kurmuş

Radar tuzaklarını FETÖ kurmuş

access_time24 Eylül 2016 11:44
POLSAN’da yuvalanan FETÖ’cülerin, milyon dolarlık gelir kapısı olan radar ihalelerini örgütün şirketlerine verdiği ortaya çıktı. Tuzaklarla vatandaşın sırtından milyonlarca lira örgüte aktarıldı..

Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'nin (TEDES), FETÖ'nün para kaynağı haline geldiği ortaya çıktı. Polis Bakım Yardım Sandığı'na (POLSAN) sızan FETÖ'cülerin, ihalelerin büyük bölümünün örgüt şirketlerine verilmesini sağladığı belirlendi. Vatandaşın ödediği her 100 liralık radar cezasının 10 lirasının FETÖ'ye gittiği tespit edildi. Milyonlarca liralık ceza kesilen sistemde, paranın yüzde 70'ini Maliye, yüzde 15'ini belediyeler, yüzde 15'ini ise ihaleyi kazanan şirketler alıyor. TEDES'in ihalelerinin şartnamesini belediyeler hazırlıyor ve teknik onayı ise POLSAN veriyor. POLSAN'da yuvalanan FETÖ'cüler de ihaleleri örgüt üyesi şirketlere paslıyor. İhaleyi kazanan şirketler ise gelirin yüzde 10'luk kısmını FETÖ'ye aktarıyor. İlk kez 2012 yılında uygulamaya başlanan TEDES sisteminin ilk altyapı işini Sirius Savunma, ilk ihaleyi ise Robot Ceka şirketi aldı. Sirius Savunma'nın sahibi ve Robot Ceka'nın da ortağı konumundaki Mehmet Tahir Kocakurt ise FETÖ'nün dünya imamlarından Barbaros Kocakurt'un kardeşi. Vatandaşın ceza ödemelerini FETÖ'ye himmet olarak gönderen bu şirketlere, 2012'de bir başka firma daha eklendi. Malkara TEDES ihalesini kazanan Abalıoğlu Açıkkart şirketinin yöneticisi Baha Ambalıoğlu'nun da darbe girişimi sonrası FETÖ'cü olduğu ortaya çıktı.

POLSAN'I SARMIŞLAR
POLSAN'daki FETÖ'cüler, 12 Temmuz 2014'te yapılan olağanüstü genel kurul sonrası tasfiye ediliyor. Ancak FETÖ'cü şirketlerin oyunu yine devam ediyor. 2015'te POLSAN yönetimine, yine bir FETÖ'cü Cenk Karakaya geçiyor. O dönem hakkında olumlu raporlar verilen Karakaya, TEDES yatırımları için FETÖ'cü Sirius şirketiyle ortak Poltes Robot şirketini kuruyor. POLSAN yönetimi, ortaklığı tespit edince, işbirliğini sonlandırıyor. Karakaya, vatandaşı olduğu Almanya'ya kaçıyor. Darbe girişimi sonrası, Nisan 2013-Temmuz 2014 tarihleri arasında POLSAN'ın Denetim Kurulu Başkanı olan Saim Öksüz'ün de FETÖ'cü olduğu ortaya çıktı.

İbrahim ACAR..

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

access_time25 Nisan 2024 10:55

İletişim Başkanlığı'na bağlı DMM, 'uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek' haberlerinin dezenformasyon içerdiği hakkında açıklama...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

Trafiğe martta 226 bin 617 aracın kaydı yapılırken 2 bin 239 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki araç sayısı martta 224 bin 378 arttı.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)