Saatte bin kilometre hız yapan araç geliştirildi

Saatte bin kilometre hız yapan araç geliştirildi

access_time10 Kasım 2020 17:11
Los Angeles merkezli Virgin Hyperloop, ilk yolcu taşıma denemesinde saatte bin kilometre hız yapabilen aracını başarıyla test etti.

İnsanları ve eşyaları saatte bin kilometreye varan hızlarda taşımayı amaçlayan Hyperloop teknolojisi, ilk bakışta gerçek olamayacak kadar iyi görünüyor. Ancak önde gelen ABD’li bir şirket, teknolojiyi ticarileştirme yolunda önemli bir adım attı.

Virgin Hyperloop, ilk yolcu taşıma denemesini pazar günü gerçekleştirdi. Bugüne dek görülmemiş hızlarda tren üretmeye çalışan şirket, saatte bin kilometre hız yapabilen aracını başarıyla test etti.

Yüksek hızlı taşımacılıkta “devrim yaratacağı” söylenen Hyperloop, Los Angeles ve San Francisco hattını 45 dakikada tamamlamayı ve sıfır karbon emisyonu vaat ediyor.

İlk olarak teknoloji milyarderi Elon Musk tarafından 2012'de ortaya atılan fikir, Los Angeles merkezli Virgin Hyperloop’un pazar günü gerçekleştirdiği denemeye kadar, insanlı teste tabi tutulmamıştı.

Söz konusu denemeye katılan Josh Giegel ve Sara Luchian isimli iki şirket çalışanı, Nevada çölündeki bir test sahasında iki kişilik bir araçla sadece 15 saniyede 500 metre kat etti.

Yolculardan Luchian, deneyimin "hem psikolojik hem de fiziksel açıdan heyecan verici" olduğunu ve herhangi bir rahatsızlık hissetmediğini söyledi.

Şirkete göre teknoloji gündelik kullanıma sunulduğunda yolcu kapsülleri tek seferde 28 kişi taşıyabilecek. Eşya taşımacılığı için de daha büyük modeller geliştirilecek.

Bolu Dağı Tüneli Ankara yönü trafiğe açıldı

 

Otomotiv şampiyonu iller!

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün kullandığı otomobiller

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

access_time28 Nisan 2024 22:06

ABD'li iş insanı Elon Musk, otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürebilmek için Çin'de lobi yapıyor

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

access_time28 Nisan 2024 20:51

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Oytun Albayrak ekibinin liderliği ile sona erdi....

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

access_time27 Nisan 2024 13:09

İstanbul’da yarın düzenlenecek 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu nedeniyle bazı yollar trafiğe...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)