Sanayilerde kış lastiği yoğunluğu başladı

Sanayilerde kış lastiği yoğunluğu başladı

access_time30 Kasım 2020 11:20
Yarından itibaren zorunlu kış lastiği uygulamasının başlaması nedeniyle sanayide son gün yoğunluğu yaşanıyor.

Kırklareli'nde zorunlu kış lastiği uygulaması nedeniyle bazı sürücülerin işlerini son güne bırakmaları yoğunluğa neden oldu. Oto lastikçisi Emrah El, kış lastiği zorunluluğunun yarın başlayacağı vurgulayarak, son 15 gündür yoğun bir tempo ile çalıştıklarını söyledi.

Bölgede kış şartlarının oldukça ağır geçtiğini anlatan El, günde yaklaşık 40 - 50 aracın lastik değiştirdiklerini belirtti. Geçen yıllara göre bu yıl kış lastiği duyarlılığının arttığını söyleyen Emrah El, "Artık tüm sürücülerimiz kış lastiğinin önemini anladı. Bu nedenle de kış lastiği satışımız her geçen yıl artıyor. Yarından itibaren kış lastiği kullanılması zorunlu hale gelecek" dedi.

"HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR"

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkan Vekili Ali Fuat Şeker ise kış lastiğinin hayati önem taşıdığına dikkat çekti. Tüm sürücülerin bir an önce araçlarına kış lastiği taktırması önerisinde bulunan Şeker, şöyle konuştu:

"Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları Trafik Kanunu gereği yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlara kış lastiği takılmasını, illerin hava ve iklim şartlarına göre yılın belirli dönemi için zorunlu tutuyor. 1 Nisan 2021'de sona erecek uygulama kapsamında, kış lastiği takmayan sürücülere 776 lira ceza kesilecek. Kış lastiği hayati önem taşıyor. 2012 yılında çıkan bir genelge doğrultusunda her yıl 1 Aralık-1 Nisan tarihlerinde kış lastiği uygulaması zorunluluğu getirilmekte. Bu aşamada kış lastiğinin önemi kadar sürücülerin yetenekleri de önemli. Kış lastiğinin hamuru itibarıyla 7 derecenin altında tutuş ve duruş mesafesi, kauçuğun esnekliği nedeniyle daha fazla." 

 

Kış lastiklerinde zorunlu uygulama başlıyor

 

Kışın güvenli sürüş için hayati öneriler

 

Zorunlu kış lastiği uygulaması başladı

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

access_time02 Mayıs 2024 17:55

Rusya'da yeni otomobil satışları, yılın ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artarak 552 bin 700'e çıktı.

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

access_time02 Mayıs 2024 09:08

Uber'e Londra'daki taksi sürücülerinin 250 milyon sterlinlik dava açacağı bildirildi.

LPG'ye indirim geliyor

LPG'ye indirim geliyor

access_time01 Mayıs 2024 17:32

LPG'ye yarın geceden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 64 kuruş indirim geleceği aktarıldı.

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

access_time01 Mayıs 2024 17:27

Elon Musk, Tesla'nın elektrikli araç şarj istasyonu ağını yöneten yaklaşık 500 kişilik ekibi işten çıkardı. Bu ani kararın, şirketin odak noktasını yapay zeka ve otonom...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)