Taksici esnafı UBER'e karşı kendisini geliştirmeli

Taksici esnafı UBER'e karşı kendisini geliştirmeli

access_time15 Mart 2018 14:20
İzmir Şoförler Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Anık: "Uber'e karşı taksici esnafı kendisini geliştirmeli'' dedi

İzmir Şoförler Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, Uber uygulamasına karşı taksici esnafının kendisini geliştirmesi gerektiğini belirterek, "Lüks araçlarla, konusunda uzman ve eğitimli şoförlerle taksi taşımacılığı yapmalıyız." dedi.

Anık, akıllı telefon ile sisteme üye olan herhangi bir şoförle müşteriyi buluşturan ve seyahat sonrasında sürücüden komisyon alan mobil aplikasyonu Uber ile ilgili tartışmalara yönelik basın toplantısı düzenledi.  

Uber'in dünyanın birçok ülkesinde yasaklandığını, Türkiye'de yapılan taşımacılığın da illegal olduğunu savunan Anık, sistemin İzmir'de faaliyette başlamadığını, sadece geçen yaz Çeşme'de hizmet verdiğini söyledi. 

Anık, bu konuda yaşanan sorunların kavgayla değil taksici esnafının kendisini geliştirmesiyle çözülmesi gerektiğini ifade etti. Anık, "Lüks araçlarla, konusunda uzman ve eğitimli şoförlerle taksi taşımacılığı yapmalıyız. Kurduğumuz 'Sarı Teknoloji' sistemiyle tüm taksileri kontrol edebiliyoruz. 3 ay sonra sisteme mobil aplikasyonu da ekleyip müşteriyle taksici esnafını buluşturacağız." diye konuştu. 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının Uber uygulamasıyla ilgili çalışma başlatmasından memnuniyet duyduklarını dile getiren Anık, hükümetin bu konuda da taksici esnafının yanında olacağına inandıklarını söyledi.

Anık, İstanbul Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasının Uber ile ilgili olarak açtığı davaya müdahil olmak istediklerini de sözlerine ekledi. 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

access_time26 Nisan 2024 11:33

Türkiye'de ilk çeyrekte binek otomobiller 73 ülke ve bölgeye ihraç edildi. Bu ihraçlardan toplamda 2 milyar 578 milyon 961 dolar kazanç sağlandı.

Toyota hedeflerini tutturamadı

Toyota hedeflerini tutturamadı

access_time26 Nisan 2024 11:13

Toyota Motor, 2023 mali yılı araç üretiminin yüzde 9,2 artışla 9,97 milyona yükseldiğini bildirdi. Japon otomotiv devi 10,1 milyonluk araç üretim hedefini yakalayamadı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)