Tatil başladı, yolculuğa çıkanlar dikkat!

Tatil başladı, yolculuğa çıkanlar dikkat!

access_time17 Haziran 2013 12:06
Okulların kapanmasıyla 'resmen' başlayan tatille kara yolculuğuna çıkacaklar uyarıldı
Okulların kapanmasıyla ‘resmen’ başlayan tatil, birçok aile için otomobillerle karayolu yolculukları anlamına geliyor
Bu yolculukları güvenli ve eğlenceli hale getirmek elinizde... Zaman Gazetesi'nden Memduh Taşlıcalı'nın haberine göre Öncelikle aracın yağ, lastik, far, fren, klima, silecek gibi yol konforunu etkileyecek kontrollerini unutmayın. Yolculuk boyunca araç içini serin tutmaya çalışın, güneşte yol alırken konsantrasyon çabuk bozulabilir. Mümkün mertebe araç içindekilerle iletişim halinde olun, konuşun. Asla sinirli olarak yola çıkmayın. Mümkünse gece değil gündüz erken saatte yola koyulun. Çocuklarla birlikte planlama yaparken onların uyku, yemek vs. düzenine riayet edin. Maksimum 2 saatte bir çok kısa da olsa araçtan inip birkaç dakika yürüyüp nefes alın. Yol boyunca sıvı ve gıda tüketimine dikkat edin. Sollama konusunda aracınızın gücü ve hızına riayet edin. İlk kez uzun yolculuğa çıkarken yanınızda mutlaka tecrübeli biri bulunsun. Gideceğiniz yere varma konusunda kesinlikle sizin dışınızdaki etkilere (trafik) bağlı planlama yapmayın, son 100 km’de kaza riskinin çok arttığını asla unutmayın.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

İşte nisanda en çok satılan otomobil markaları

İşte nisanda en çok satılan otomobil markaları

access_time08 Mayıs 2024 11:08

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında bu yılın nisan ayında en fazla satışı yapılan markalar Fiat, Renault ve Volkswagen olarak sıralandı.

BMW'nin gelirinde büyük düşüş

BMW'nin gelirinde büyük düşüş

access_time08 Mayıs 2024 08:53

BMW'nin ilk çeyrek geliri %18,9 düşüşle 4,1 milyar euroya geriledi.

Toyota'dan ciro ve yıllık net gelir rekoru

Toyota'dan ciro ve yıllık net gelir rekoru

access_time08 Mayıs 2024 08:51

Toyota, finansal raporlarında tarihinin en yüksek rakamlarını açıkladı. Toyota, 45,1 trilyon yen gelir ve 4,94 trilyon yen rekor net kâr elde etti.

Tesla'nın teslimatları Çin'de %18 geriledi

Tesla'nın teslimatları Çin'de %18 geriledi

access_time07 Mayıs 2024 16:34

Tesla'nın, Çin'deki satışları nisan ayında bir önceki yıla göre %18 düştü. En yakın rakibi BYD'nin satışlarında ise aynı dönemde %49 artış yaşandı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)