Tatilciler dönüş yolunda

Tatilciler dönüş yolunda

access_time30 Temmuz 2014 10:57
Ramazan Bayramı tatiline çıkarken yaşanan trafik çilesi ve yoğunluk bu sefer geri dönüşte yaşanmaya başladı
Ramazan Bayramı tatiline çıkarken çile çekenler, bu kez aynı zorlukla karşılaşmamak için erken dönüşe geçince Çanakkale'de feribot iskelesi ve şehir içinde zaman zaman yığılmalar oldu.

Hafta sonu ile birleşen Ramazan Bayramı tatili için çoğunluğu İstanbul ve Trakya'nın çeşitli illerinden yola çıkarak Akdeniz ve Ege sahillerine inen çok sayıda tatilci, dönüş yolunda yine Çanakkale'yi tercih etti. Bayram öncesi Eceabat ve Gelibolu İlçeleri'nde 20 kilometreyi aşan kuyruklara takılan tatilcilerden bazıları bayramın ikinci gününde dönüşe geçti. Yine aynı manzarayı yaşamamak için erken yola koyulan tatilcilerin araçları, Çanakkale feribot iskelesinde ve Demircioğlu Caddesi'nde zaman zaman kuyruklar oluşturdu.

Trafik ekipleri şehir içi trafiğinin durumdan etkilenmemesi için yoğun çaba harcarken, boğaz hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ'a ait Çanakkale- Kilitbahir ve Çanakkale-Eceabat hatlarında 10 feribot ile saatsiz sefer yaparak kuyrukları eritmeye çalıştı.

TEM'DE YOĞUNLUK

Tatilcilerin dönüş yoluna çıkması TEM Otoyolu İstanbul istikametinde de yoğunluğa neden oldu. Bayram tatili için şehir dışına çıkan tatilciler, otoyolun Gültepe mevkisinde uzun araç kuyruğuna neden oldu.

Yoğunluğun artması nedeniyle bazı bölgelerde sürücüler, 50 kilometrelik hızın altında seyretti. Otoyolun Bolu Dağı-Düzce kesimi tünel çıkışı ve viyadüler üzerinde akıcı bir yoğunluğa neden oluyor

.Ayrıca TEM otoyolu Ankara istikametinde yoğunluğun yaşanmadığı gözlendi. Karayolları ve trafik ekipleri, ulaşımda aksaklık yaşanmaması için denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Yoğunluğun ilerleyen saatlerde ve tatilin son günü olan yarın artması bekleniyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

access_time26 Nisan 2024 11:33

Türkiye'de ilk çeyrekte binek otomobiller 73 ülke ve bölgeye ihraç edildi. Bu ihraçlardan toplamda 2 milyar 578 milyon 961 dolar kazanç sağlandı.

Toyota hedeflerini tutturamadı

Toyota hedeflerini tutturamadı

access_time26 Nisan 2024 11:13

Toyota Motor, 2023 mali yılı araç üretiminin yüzde 9,2 artışla 9,97 milyona yükseldiğini bildirdi. Japon otomotiv devi 10,1 milyonluk araç üretim hedefini yakalayamadı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)