Tesla 5 günde 3 firmaya bedel büyüdü

Tesla 5 günde 3 firmaya bedel büyüdü

access_time07 Temmuz 2020 14:40
ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın piyasa değeri beş günde Detroit Üçlüsü olarak tabir edilen üç büyük otomobil devinin toplamına eşdeğer artış kaydetti

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla Motors'un piyasa değeri daha Ekim ayında General Motors Co.'yu geride bırakmıştı.

ABD'li üreticinin değeri, Pazartesi gününe kadar geçen beş işlem gününde Detroit Üçlüsü'nün (GM, Ford Motor Co. ve Fiat Chrysler) toplam değerini aştı.

Bu günlerin her birinde değerini ortalama 14 milyar dolar artıran üretici, pandemiden kaynaklı satış dalgasının ardından hızla toparlandı. İkinci çeyrek teslimat rakamları yükselişte etkili oldu.

Tesla piyasa değerine geçen hafta her gün kabaca bir Fiat Chrysler ekledi.

Şüphecilerin Tesla hisselerindeki mevcut temponun şirketin güçlü hikayesinin etkisiyle gerçeklikten ayrıştığını belirtmesine karşın bol sayıda taraftarı bulunuyor.

Wesbush Securities analisti Daniel Ives, bir mülakatında Robinhood gibi platformlarda işlem yapan bireysel yatırımcıları işaret ederek “Hisseleri yukarı taşıyan perakende bir kısım kesinlikle var.” dedi.

Şimdiyse büyük kurumsal yatırımcıların da birçoğunun Tesla ve elektrikli otomobil pazarının bir parçasını istediğini söyleyen Ives, “Pandemi ve karanlık makro ortamda, özellikle diğer üreticiler büyük zorluklarla karşı karşıya kalırken şirket, 90 binlik teslimat rakamını ortaya koydu.” dedi.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

access_time26 Nisan 2024 11:33

Türkiye'de ilk çeyrekte binek otomobiller 73 ülke ve bölgeye ihraç edildi. Bu ihraçlardan toplamda 2 milyar 578 milyon 961 dolar kazanç sağlandı.

Toyota hedeflerini tutturamadı

Toyota hedeflerini tutturamadı

access_time26 Nisan 2024 11:13

Toyota Motor, 2023 mali yılı araç üretiminin yüzde 9,2 artışla 9,97 milyona yükseldiğini bildirdi. Japon otomotiv devi 10,1 milyonluk araç üretim hedefini yakalayamadı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)