Tesla'yı bırakan Jon Wagner kendi işini kurdu

Tesla'yı bırakan Jon Wagner kendi işini kurdu

access_time07 Kasım 2017 11:01
Elektrikli otomobil devi Tesla'nın pil mühendisliği bölümünün başındaki isim Jon Wagner görevinden ayrıldı. Wagner, bundan sonra kendisi için çalışacak.

Elektrikli otomobiller için en önemli konuların başında pil teknolojisi geliyor. Tüm firmalar pil teknolojilerine arka arkaya yatırım yaparken, herkes daha düşük maliyetle menzili ne kadar uzatabileceği üzerinde çalışıyor. Mevcut durumda ortalama menziller 400 km'lere kadar çıksa da, önümüzdeki dönemde bu alanda ciddi atılımların gelmesi bekleniyor.

SESSİZ SEDASIZ AYRILDI

Elektrikli otomobil denince akla ilk gelen firma olan Tesla'da ise bu konuda sürpriz bir ayrılık yaşandı. Şirketin pil mühendisliği biriminin başındaki isim olan Jon Wagner'in sessiz sedasız şirketten ayrıldığı ortaya çıktı. Wagner'in ayrılığı, LinkedIn profilinde yaptığı güncelleme ile fark edildi.

Wagner'in LinkedIn sayfasında yer alan bilgiye göre, Wagner artık Kaliforniya'da kendi kurduğu Stealth Startup'ta çalışacak. Wagner, bu yeni girişiminde de pil ve güç kaynakları üzerine yoğunlaşacak.

2013 yılının Ocak ayından beri Tesla'da çalışan Wagner, Tesla'nın tüm otomobillerinde teknolojik geliştirme süreçlerinde görev aldı.

BİLANÇO KÖTÜ GELDİ

Geçtiğmiz hafta üçüncü çeyrek rakamlarını duyuran Tesla, 620 milyon dolarla tarihindeki en büyük zararı açıklamıştı. Ardından yapılan açıklamada Model S ve Model X’in üretim miktarının azaltılacağı, Ağustos'ta satışına başlanan Model 3’ün ise 5 bin adetlik teslimatının 2018’in ikinci çeyreğine sarkacağı ifade edilmişti.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

access_time26 Nisan 2024 11:33

Türkiye'de ilk çeyrekte binek otomobiller 73 ülke ve bölgeye ihraç edildi. Bu ihraçlardan toplamda 2 milyar 578 milyon 961 dolar kazanç sağlandı.

Toyota hedeflerini tutturamadı

Toyota hedeflerini tutturamadı

access_time26 Nisan 2024 11:13

Toyota Motor, 2023 mali yılı araç üretiminin yüzde 9,2 artışla 9,97 milyona yükseldiğini bildirdi. Japon otomotiv devi 10,1 milyonluk araç üretim hedefini yakalayamadı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)