Tofaş’ta flaş gelişme

Tofaş’ta flaş gelişme

access_time13 Ocak 2015 17:35
Tofaş CEO'su değişti...Kamil Başaran görevinden ayrıldı, yerine Cengiz Eroldu atandı
Türk otomotiv devinde flaş gelişme... Tofaş CEO'su Kamil Başaran bugün görevinden ayrıldı. Kamil Başaran'dan boşalan koltuğa Cengiz Eroldu atandı. Flaş gelişme ile ilgili olarak Tofaş'tan KAP'a yapılan duyuruda şöyle denildi:

"Şirketimizde 20.01.2012 tarihinden bu yana CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak bulunan Sayın Kamil BAŞARAN, 13.01.2015 tarihi itibarıyla bu görevlerinden ayrılmış bulunmaktadır.

Yönetim Kurulunun 13.01.2015 günü yapılan toplantısında Sayın Kamil BAŞARAN yerine, 14.01.2015 tarihinden itibaren Sayın Cengiz EROLDU'nun Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO olarak atanmasına karar verilmiştir."

Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, görev değişimine ilişkin yaptığı açıklamada uzun yıllardır TOFAŞ’a sağladığı önemli katkılar ve başarılı liderliği için Kamil Başaran’a teşekkür ettiğini belirterek, “TOFAŞ’ın Türk otomotiv sanayisine sağladığı katkıların artarak devam etmesi yolunda Kamil Başaran çok önemli görevler üstlendi. Gerek Doblo’nun yenilenmesi, biri Yeni Sedan, diğerleri Station Wagon ve Hatchback olmak üzere 3 yeni binek araç projesinin başlatılması, gerekse de Doblo’nun ABD’ye ihracatı gibi büyük yatırım kararlarının hayata geçirilmesinde rol oynayan Kamil Başaran, TOFAŞ’ın global bir şirket olması yolunda önemli katkılar sağladı. Şirketimize 25 yıldan fazla hizmet eden Kamil Başaran’a teşekkür ediyorum. Kamil Başaran’ın görev süresinin tamamlanmasıyla CEO’luk görevine atanan Tofaş CFO’su Cengiz Eroldu da TOFAŞ’ı en iyi tanıyan ve şirketin değişim sürecinde önemli rol alan yöneticilerimiz arasında yer alıyor. Cengiz Eroldu’nun, TOFAŞ’ın yatırım yolculuğuna en iyi şekilde liderlik edeceğine yürekten inanıyorum. TOFAŞ’ın, bugüne kadar elde ettiği başarılar, toplumsal hayata sağladığı faydalar ve benimsediği sürdürülebilir yönetim anlayışıyla, ülke ekonomisine ve sektöre yarattığı katma değer Cengiz Eroldu’nun yönetiminde artarak devam edecek” dedi.

FCA EMEA Bölgesi Başkanı ve Tofaş Yönetim Kurulu Üyesi Alfredo Altavillada konuya ilişkin şöyle konuştu: “Sayın Kamil Başaran, geçtiğimiz 3 yılda, Tofaş’ın geleceğini inşa etme yolunda, büyük atılımlara liderlik etmiş, stratejik roller üstlenmiştir. Tofaş, bu dönemde ulaştığı endüstriyel yetkinlikleriyle FCA dünyasında en üst seviyeye ulaşırken, ArGe faaliyetleriyle de öne çıkmış; art arda devreye alınan yeni model yatırımları, Tofaş’taki gelişimin birer yansıması olmuştur. Aynı dönemde, inovasyon ve sürdürülebilir yönetim alanlarında atılan adımlar ise şirketin gelecek bakış açısını ortaya koymaktadır. Bunları, Tofaş için kilometre taşı niteliğinde kazanımlar olarak değerlendiriyorum. Sayın Kamil Başaran’a Tofaş’ın gelişimine sağladığı katkılarından ve başarılı liderliğinden ötürü teşekkür ediyorum.

Tofaş çok hızlı büyüyen bir şirket ve bayrağı devralan Sayın Cengiz Eroldu’nun uzun yıllara dayanan tecrübesi ve vizyonu ile Tofaş’ın büyümeye devam edeceğine, küresel arenadaki etkinliğini arttıracağına olan inancım tamdır. Tofaş’ta şu ana kadar çok değerli çalışmalara imza atmış olan Sayın Cengiz Eroldu’ya yeni görevinde başarılar dilerim.”

1995 yılından itibaren Tofaş’ta çalışmakta olan Cengiz Eroldu, kariyerine 1989 yılında Koç Holding’de başlamıştır. Tofaş’ta 1995-2007 yıllarında Mali/Finansman alanlarında farklı sorumluluklar üstlenmiştir.  2008’den bu yana CFO olarak görev yapmaktadır. Cengiz Eroldu, şirketin finansal yönetiminde fark yaratan başarılı bir yönetim sergilemiş ve stratejik kararlarda her daim etkin rol almıştır.

Lise öğrenimini İtalyan Lisesi’nde tamamlayan Eroldu, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunudur. 1995 yılında İtalya/Roma LUISS Üniversitesinde MBA derecesini almıştır. İleri seviyede İngilizce ve İtalyanca bilen Cengiz Eroldu, evli ve iki çocuk babasıdır.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

access_time26 Nisan 2024 11:33

Türkiye'de ilk çeyrekte binek otomobiller 73 ülke ve bölgeye ihraç edildi. Bu ihraçlardan toplamda 2 milyar 578 milyon 961 dolar kazanç sağlandı.

Toyota hedeflerini tutturamadı

Toyota hedeflerini tutturamadı

access_time26 Nisan 2024 11:13

Toyota Motor, 2023 mali yılı araç üretiminin yüzde 9,2 artışla 9,97 milyona yükseldiğini bildirdi. Japon otomotiv devi 10,1 milyonluk araç üretim hedefini yakalayamadı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)