Toyota, Lexus GS’de sürücüyü kaldırdı

Toyota, Lexus GS’de sürücüyü kaldırdı

access_time07 Ekim 2015 10:14
Dünyada devam eden sürücüsüz araç trendine bir katkı da Japon otomotiv devi Toyota’dan geldi
Lexus GS modelinin uyarlanmış hali olan Otomobil; yolda gitmek, şerit değiştirmek ve diğer araçları sollamak için sofistike sensörler kullanıyor. Şirket, diğer araçlarını da beş yıl içerisinde benzer özelliklerle donatmayı hedefliyor. Bu tarihte Tokyo’da olimpiyat oyunları düzenlenecek.

Olimpiyat’a yetişecek

Toyota’nın güvenlik teknolojileri başkanı Yoshida Moritaka, “2020 yılında yani Tokyo Olimpiyatları’nın düzenleneceği tarihte bu özellikte araçların kullanıma hazır olmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

Moritaka, aracın otoyol girişinden sonuna kadar kendi kendine gidebildiğini belirtti. FakatToyota, teknolojinin bir gün kendisine tamamen sürücüsüz bir araç geliştirmede yardım etmesini umuyor. Toyota, sürücüsüz araç alanına en son giren firmalar arasında ancak geçen ay araçarında yapay zeka kullanmak için 50 milyon dolar yatırım yapmayı planladığını açıklamıştı. Toyota, bu konuda Stanford Üniversitesi ve Massachusetts Institute of Technology’nin (MIT) gelecek beş yılda beraber bir araştırma yapacağını da açıkladı.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

ABD'den Tesla'ya soruşturma

ABD'den Tesla'ya soruşturma

access_time26 Nisan 2024 14:30

ABD'deki düzenleyici kurum NHTSA , Tesla'nın otomatik pilot hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığını soruşturma kararı aldığını...

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

Çin'den elektrikli ve hibrid araç hamlesi: 1.400 dolar destek!

access_time26 Nisan 2024 13:45

Çin, eski araçlarını elektrikli ve hibrid araçlarla değiştirenlere 1.400 dolara kadar destek verecek

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

access_time26 Nisan 2024 11:33

Türkiye'de ilk çeyrekte binek otomobiller 73 ülke ve bölgeye ihraç edildi. Bu ihraçlardan toplamda 2 milyar 578 milyon 961 dolar kazanç sağlandı.

Toyota hedeflerini tutturamadı

Toyota hedeflerini tutturamadı

access_time26 Nisan 2024 11:13

Toyota Motor, 2023 mali yılı araç üretiminin yüzde 9,2 artışla 9,97 milyona yükseldiğini bildirdi. Japon otomotiv devi 10,1 milyonluk araç üretim hedefini yakalayamadı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)