Trafik Sigortası'da tavan fiyat uygulanacak

Trafik Sigortası'da tavan fiyat uygulanacak

access_time03 Kasım 2015 11:16
TESK ve TŞOF'nin başvurusu ile Zorunlu Trafik Sigortası'na tavan fiyat uygulaması getirildi
Ticari araçların zorunlu trafik sigortalarında artık isteyen istediği fiyatı belirleyemeyecek. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF)'nun Hazine Müsteşarlığına yaptığı başvuru sonucunda artık tavan fiyat uygulamasına geçildi. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın'ın konuya ilişkin ortak açıklamalarında şu ifadelere yer verildi: "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı artık zorunlu sigortada fiyat serbestliğini kaldırmıştır. Bu karar şoför esnafımızın uzun zamandan beri beklediği bir karardı. Alınan karar ile şoför ve nakliyeci esnafımız hem nefes alacak hem de sigorta şirketlerinin keyfiyetinden kurtulacaklardır. Ama Sigorta şirketlerinin zarar etmemesi içinde ortak çalışma yapacağız. Zorunlu trafik sigortasına tavan fiyat gelmesi her ne kadar esnafımız için olumlu bir gelişme olsa da fiyatlandırma sisteminde büyükşehir ile diğer il ve ilçelerin ayrımına yer verilmemesi büyük bir eksikliktir."

Ankara'nın merkezi ile Ankara'ya 150 km uzaklıktaki Şereflikoçhisar'daki taksicinin ya da İstanbul'daki minibüsçü ile Kars'taki minibüsçünün aynı primi ödemesinin büyük bir adaletsizlik olacağını belirten başkanlar sigorta şirketlerinin tavanı aşan prim taleplerini küçük il ve ilçelerdeki esnaftan çıkarma ihtimaline ilişkin olarak şu açıklamada bulundu: "Hazine Müsteşarlığı tarafından federasyonumuza gönderilen yazıda; kamyon, kamyonet, minibüs, otobüs (sürücüsü dahil 18-30 koltuk, otobüs (sürücü dahil 31 ve üstü koltuk) ve taksi araç türleri için 28. 10.2015 tarihinden itibaren düzenlenecek poliçelerde karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası (Trafik Sigortası) branşında ruhsat sahibi sigorta şirketleri tarafından belirlenecek azami brüt prim tutarlarının ekli tabloda yer alan prim tutarlarını geçemeyeceği karara bağlanarak, tarafımıza bildirilmiştir.

Yapılan düzenleme ile; Kamyon Azami Brüt Prim 6.000TL, Kamyonet Azami Brüt 2.000 TL, Minibüs Azami Brüt Prim 3.300 TL, Otobüs (Sürücü dahil 18-30 koltuk) 5.700 TL, Otobüs (Sürücü dahil 31 ve üstü koltuk) 17.700 TL, Taksi 5.400 TL olarak belirlenen tavan fiyatlar uygulanacak olup, kazası olmayan araçlar içinde daha düşük fiyatlandırma yapılabilecektir. Vergi gibi sigorta ödeme devri kapanmıştır." Verilen fiyatlara vergi, komisyon vb. giderlerin dahil olduğu da ayrıca belirtildi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı ilk çeyrekte 2.5 milyar doları aştı

access_time26 Nisan 2024 11:33

Türkiye'de ilk çeyrekte binek otomobiller 73 ülke ve bölgeye ihraç edildi. Bu ihraçlardan toplamda 2 milyar 578 milyon 961 dolar kazanç sağlandı.

Toyota hedeflerini tutturamadı

Toyota hedeflerini tutturamadı

access_time26 Nisan 2024 11:13

Toyota Motor, 2023 mali yılı araç üretiminin yüzde 9,2 artışla 9,97 milyona yükseldiğini bildirdi. Japon otomotiv devi 10,1 milyonluk araç üretim hedefini yakalayamadı

Honda'dan, Kanada'ya 11 milyar dolarlık elektrikli araç ve batarya yatırımı

Honda'dan, Kanada'ya 11 milyar dolarlık elektrikli araç ve batarya yatırımı

access_time26 Nisan 2024 07:20

Kanada'da yeni elektrikli araç fabrika ve batarya tesisi inşa etmeyi planlayan Japon üretici Honda'nın yatırım hacmi 15 milyar Kanada dolarına erişecek.

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

access_time25 Nisan 2024 10:55

İletişim Başkanlığı'na bağlı DMM, 'uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek' haberlerinin dezenformasyon içerdiği hakkında açıklama...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)