Trafikte yeni dönem başlıyor!

Trafikte yeni dönem başlıyor!

access_time06 Aralık 2013 15:01
Em­ni­ye­t­in ha­zır­la­dı­ğı ta­sa­rı­ya gö­re her va­tan­daş tra­fik polisi ola­cak. Peki nasıl mı olacak İşte ayrıntılar;
Cep te­le­fo­nu ya da ka­me­ra ile ku­ral ih­la­li ya­pan sü­rü­cü­le­ri kay­da alıp e-pos­ta ile gön­de­re­cek. Po­lis gö­rün­tü­ye gö­re ce­za ya­za­cak.
Emniyet Genel Müdürlüğü, trafik terörüne karşı ilginç bir yöntem önerdi. Karayolları Trafik Kanunu'nda değişiklik öngören tasarıya gönüllü tüm vatandaşların fahri trafik müfettişleri gibi çalışmasına olanak verecek bir madde eklendi.

CEP TELEFONUYLA ÇEK GÖNDER

Tasarı Meclis'ten geçerse elinde kameralı cep telefonu bulunan herkes trafik casusluğu yapabilecek. Vatandaş aşırı hız, kırmızı ışık ihlali, emniyet kemeri, yasak park, araç kullanırken cep telefonu ile konuşma, hatalı sollama, araçtan sigara izmariti, çöp atma  gibi eylemleri ya fotoğraflayarak tespit edecek ya da videoya çekecek.
Vatandaşlardan gelen fotoğraf ya da videoların nasıl inceleneceği kanun sonrası çıkartılacak yönetmelikle belirlenecek. 81 il emniyetinde özel inceleme birimleri kurulacak. Sürücülerin kural ihlali tespitine ilişkin görüntüleri bu birimlerce incelenecek.

PLAKA GÖRÜNME ŞARTI

Fotoğraf ya da video görüntülerinde kural ihlali yapan araçların plakasının net biçimde görünmesi şartı aranacak. Trafik Denetleme Şubeleri, yaptıkları kural ihlali açık şekilde kayda alınan sürücülere Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddelerine göre idari para cezası yazacak. Cezalar araç plakalarının kayıtlı olduğu tescil adreslerine postalanacak.

ELDEN TESLİM YA DA E-POSTA

Va­tan­daş­lar tes­pit et­tik­le­ri ku­ral ih­lal­le­ri­ni flash bel­lek, renk­li print çık­tı­sı ya da CD ola­rak gör­dü­ğü ilk tra­fik eki­bi­ne tes­lim ede­bi­le­cek. Di­ğer bir ih­bar yön­te­mi e-pos­ta. Tra­fik ca­sus­la­rı fo­toğ­raf ve­ya vi­de­o ka­yıt­la­rı­nı il em­ni­yet mü­dür­lük­le­ri­nin web say­fa­sın­da oluş­tu­ru­la­cak ih­bar por­ta­lı­na e-ma­il şek­lin­de yol­la­ya­bi­le­cek.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

access_time25 Nisan 2024 10:55

İletişim Başkanlığı'na bağlı DMM, 'uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek' haberlerinin dezenformasyon içerdiği hakkında açıklama...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

Trafiğe martta 226 bin 617 aracın kaydı yapılırken 2 bin 239 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki araç sayısı martta 224 bin 378 arttı.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)