Trump'ın otomobilini satın alan Türk

Trump'ın otomobilini satın alan Türk

access_time02 Şubat 2017 11:29
4 yıl önce Donald Trump’tan aldığı klasik otomobili restore eden Türk, Alman basınının gündeminden düşmüyor.

ABD Başkanı Donald Trump ve ailesin kullandığı 1987 model 560SL, 231 PS gücünde spor Mercedes’i Almanyanın Karlsruhe kentinde klasik araba restorasyonu yapan Dream Cars'ın sahibi İskenderunlu Abdülkadir Fırat Baz (63) ve şirketin menajeri, satış uzmanı oğlu Barış Baz (41) restore ediyor.

Almanya son bir haftadır ABD Başkanı Trump ailesin kullandığı bordo renginde spor Mercedesin Almanya'ya nasıl geldiğini konuşuyor. Karlsruhe kentinin Waghaeusel kasabasında klasik araba restorasyonu ve araba tamiri yapan baba-oğul Donald Trump'ın arabasını 4 yıl önce New Yorkta 40 bin euroya satın aldığını ve bugüne kadar 20 bin Euro masraf ederek restore ettiklerini söyledi. 

Trumpın otomobilini bir Türk aldı

Avrupa piyasasında değeri 80 bin Euroya varan spor Mercedesin fiyatının Trump'ın başkan seçilmesi ile yükseldiği belirtiliyor. 

Baz ailesi alıcıların giderek çoğaldığını; dünyanın dört bir yanından arabaya sahip olmak isteyenlerin sayısının da giderek arttığını söyledi.

49 yıldır araba tamirciliği yapan Abdülkadir Fırat Baz 1983-2009 yılları arasında uluslararası nakliyat, 2009 yılından itibaren Almanya içi bölgesel nakliyat ve 2005 yılından bu yana klasik araba restorasyon işiyle uğraşıyor. 

Galeride 30 civarında klasik arabası bulunan Baz, ABD Başkanı Donald Trumpun Mercedesine sahip olmasıyla Almanyada daha da ünlendi. Alman basını son bir haftadır Türk restoratörden bahsediyor.

Restoratör ve klasik araba tutkunu Abdülkadir Fırat Baz, ağırlıklı olarak Ivana Trump tarafından kullanılan Mercedesin çok az yol katettiğini; motorun sadece 18 bin km’de olduğunu söyledi. 

Şirketin sahibi Baz "Zannederim Trump ailesi bu spor Mercedesle sadece yemeğe veya golf oynamaya gidiyordu. Motoru yeni sayılır" dedi. 

Abdülkadir Fırat Baz restorasyon çalışmaları bitince Mercedesin açık artırma veya internet üzerinden satışa çıkarılacağını duyurdu. (Levent Gündüz / Hürriyet)

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

access_time25 Nisan 2024 10:55

İletişim Başkanlığı'na bağlı DMM, 'uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek' haberlerinin dezenformasyon içerdiği hakkında açıklama...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

Trafiğe martta 226 bin 617 aracın kaydı yapılırken 2 bin 239 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki araç sayısı martta 224 bin 378 arttı.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)